Paniekstoornis

Bij een paniekstoornis heb je geregeld paniekaanvallen. Er is geen duidelijke aanleiding voor de angst. Je kunt denken dat je gek wordt, doodgaat of flauwvalt. Na ongeveer 10 minuten gaat de paniekaanval meestal langzaam weg. Het kan veel invloed hebben op het dagelijkse leven.

Paniekaanvallen

Sommige mensen zijn angstig terwijl er geen echt gevaar dreigt. Daardoor kan iemand een paniekaanval krijgen. Een paniekaanval is een snel opkomende angst. Klachten tijdens een paniekaanval zijn zweten, trillen, hartkloppingen, duizeligheid en een snellere ademhaling of hyperventilatie. Als je daar regelmatig last van hebt kan er sprake zijn van een paniekstoornis.

Behandeling

De paniekstoornis is meestal goed te behandelen met cognitieve gedragstherapie en/of medicijnen. Cognitieve gedragstherapie is een therapie waarbij iemand zijn eigen gedachten actief onderzoekt en oefent met moeilijke situaties.

Algemeen aanmeld en contact blok

Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid.

Aanmelden Contact