Kliniek Rotterdam Alexander

Kliniek Rotterdam Alexander

Kliniek Rotterdam Alexander

De Kliniek Rotterdam Alexander (KRA) is een klinische voorziening voor volwassenen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen, inclusief (ernstige) verslavingsproblematiek.
LET OP: Vanwege een verbouwing is de afdeling voor jongeren van 14 t/m 23 jaar met (ernstige) verslavingsproblematiek sinds 17 april 2023 verhuist naar Capelle aan den IJssel, Poortmolen 121, gebouw 3. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd.

Wijzigingen in Parkeergelegenheid bij Kliniek Rotterdam Alexander
Vanaf 1 december zal het niet langer mogelijk zijn om op ons terrein te parkeren, vanwege geplande sloop-, nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden die ongeveer 3 jaar in beslag zullen nemen. Lees meer.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Hoewel het wellicht iets verder lopen is, zijn er voldoende parkeergelegenheden beschikbaar in de directe omgeving van de kliniek. We raden u aan te parkeren aan de overzijde van de kliniek (navigeer naar de Prins Pieter Christiaanstraat, Rotterdam) of aan de andere zijde van de metrolijn (navigeer naar de Den Uylsingel Rotterdam). Hier is een ruime parkeerplaats aan de rechterzijde. Bezoekers kunnen via het fietspad onder de metrolijn doorlopen naar Kliniek Rotterdam Alexander.

Wat is ons aanbod?

Naast de acute gesloten opnameafdeling, zijn er open en gesloten afdelingen voor vervolgbehandeling. Er zijn enkele afdelingen die zich specifiek richten op detoxificatie van middelen en vervolgbehandeling, gericht op stabilisatie van gebruik. De afdeling voor jongeren richt zich op de behandeling van ernstige verslavingsproblematiek en de eventuele comorbide problemen.

Wie werken bij ons?

In de klinische teams wordt multidisciplinair gewerkt. De behandeling en begeleiding wordt (onder andere) geboden door verpleegkundigen, ggz agogen, artsen, psychologen, psychiaters, verslavingsartsen, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten en maatschappelijk werkenden.

De afdelingen hebben bezoekuren:

 • Gesloten vervolg
  Bezoektijden: maandag 19.00 - 20.00 uur, woensdag 19.00 - 20.00 uur en zaterdag 13.00 - 14.30 uur.
 • Besloten vervolg (verslavings)psychiatrie A en B
  Bezoektijden: dinsdag en donderdag van 19.00 - 20.00 uur en in het weekend 14.00 - 17.00 uur.
 • Gesloten acute opname
  Bezoektijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 11.00 uur en van 19.00 - 20.00 uur.
 • Besloten detox en vervolg
  Bezoektijden: woensdag 19.00 - 20.30 uur.
 • Besloten detox
  Bezoektijden: zondag 14.00 - 15.30 uur.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: