Werken en leren paginakop

Werken als woonbegeleider

Werken als woonbegeleider

Antes heeft verschillende woonlocaties in de regio Rijnmond. Dit zijn woonlocaties waar bewoners zelfstandig met (intensieve) begeleiding wonen en waar sprake is van psychiatrische problemen, soms gecombineerd met middelengebruik.

Antes heeft verschillende soorten woonlocaties:

  • Gemengde woonvormen
  • Woonvormen specifiek voor mannen, vrouwen, ouderen of jong volwassenen
  • Woonvormen specifiek voor mensen met een licht verstandelijke beperking
  • Woonvormen specifiek voor mensen met alcoholproblematiek

We hebben ook woonvormen voor bewoners die bijna klaar zijn om zelfstandig te gaan wonen.

Wat doe je als woonbegeleider?

Als begeleider heb je een coachende en begeleidende rol. Een voorbeeld hiervan is het samen met de bewoners boodschappen doen en maaltijden bereiden. Jouw werkzaamheden bestaan verder uit het geven van preventie en voorlichting bijvoorbeeld over veilig middelengebruik.

De omgang met familie en naasten vinden we bij Antes een belangrijk onderdeel van ons werk.

Ambulant begeleid wonen

Als woonbegeleider kan je bij Antes ook aan de slag als ambulant begeleider. De ambulant begeleider helpt cliënten thuis. Je begeleidt patiënten vanuit de Wet Maatschappelijke Opvang (WMO). Je werkt nauw samen met de casusregisseur en met collega’s die betrokken zijn bij de behandeling van de patiënt. Als ambulant begeleider ondersteun je de patiënt bij hun maatschappelijk herstel. Dat betekent dat je ondersteuning biedt op het gebied van financiën, sociaal en persoonlijk functioneren, zelfzorg en gezondheid en het vinden van een zinvolle dag besteding.

Om aan de slag te gaan bij één van onze woonlocaties of als ambulante begeleider heb je een afgeronde Mbo-opleiding SPW (MMZ) of SD nodig en natuurlijk affiniteit met de doelgroep.

Welke woonlocaties hebben we?

Op de pagina Wonen bij Antes vind je alle woonlocaties van Antes.

Vacatures

Ben je enthousiast geworden over het werken als woonbegeleider? 

Bekijk de vacatures