Depressie paginakop

Online hulp / e-health bij Antes

Online hulp / e-health bij Antes

Thuis of onderweg bezig zijn met je behandeling of contact hebben met je behandelaar kan via het internet. Dit heet e-health. Je spreekt met jouw behandelaar af wanneer je elkaar online spreekt of wat je online doet. Antes biedt hiervoor verschillende mogelijkheden: een cliëntenportaal, Superbrains, beeldbellen met je behandelaar via MS Teams en de app Temstem. We hebben ook een speciaal cliëntenportaal. Hieronder meer uitleg hierover. 

Cliëntenportaal Antes

Online oefeningen voor jouw behandeling doen. Jouw informatie is er online altijd voor je. Het cliëntenportaal Antes kan daarom een belangrijke extra hulp zijn in je behandeling. Maar de internetbehandelingen vervangen niet het persoonlijke contact met jouw behandelaar.

Wat kan ik met het cliëntenportaal Antes?

•    Informatie lezen of bekijken die de behandelaar heeft klaargezet
•    Oefeningen doen
•    Bijhouden hoe het met je gaat 
•    Je signaleringsplan maken
•    Berichten sturen aan je behandelaars
•    Informatie uit je dossier bekijken

Superbrains

Superbrains maakt je behandeling simpeler, effectiever en leuker. Het is er bij Antes voor senioren en mensen met hersenletsel. Met Superbrains kun je oefeningen en vragenlijsten doen en veilig communiceren met je behandelaar. Het helpt bij de behandeling, maar vervangt niet het persoonlijke contact met je behandelaar. Jouw behandelaar ziet wat je doet in Superbrains. Je werkt op deze manier online samen aan jouw behandeling.

Als je de app opent of op vandaag klikt, zie je gelijk de agenda. In de agenda zie je al jouw habits (gewoontes), huiswerkopdrachten en afspraken staan. In je agenda kun je iedere dag aangeven hoe jouw dag was. Zo kun je leren waar je gelukkig van wordt en waarvan niet. Je kunt chatten en videobellen in de app. Je kun contact zoeken met andere gebruikers van de app om elkaar verder te helpen.

Bezoek de website van Superbrains

Beeldbellen

Met verschillende apps is het mogelijk om te beeldbellen met je behandelaar. 
Een belangrijke app die veel gebruikt wordt om te beeldbellen is die van Microsoft Teams.

Hoe start ik MS Teams op?

Temstem

Heb je last van stemmen? Probeer de Temstem app eens uit. Deze app is gratis te downloaden op je telefoon. Heeft je vragen over e-health bij Antes? Stel ze aan je behandelaar of email naar ehealth@anteszorg.nl

Download Temstem app voor Android