Hulp op afspraak pagina kop

Hulp op afspraak

Hulp op afspraak

Heb je klachten, zoals een depressie, schizofrenie, angsten of een verslaving? Dan kun je bij ons een afspraak maken met een behandelaar. Je hebt wel eerst een verwijzing nodig van je (huis)arts. Je wordt behandeld op één van onze locaties of thuis. Je behandelaar bespreekt met jou welke behandeling het beste voor je is. Er zijn verschillende behandelingen zoals voorlichting, behandeling met medicijnen en gesprekstherapie. We betrekken zoveel mogelijk je familie of naasten bij de behandeling.

Wat kun je verwachten als je je aanmeldt?

Wat kun je verwachten als je je aanmeldt?

Met een verwijsbrief die je krijgt van de huisarts, een andere medisch specialist of van de gemeente, kun je je aanmelden bij Antes. Dan nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak.

Aanmelding, screening en intake

We controleren eerst of je ingeschreven bent binnen Antes of Parnasia Groep. (Antes maakt deel uit van Parnassia Groep). Als je binnen een jaar opnieuw onze zorg nodig hebt, dan nemen we contact op met het oude behandelteam. We overleggen of je zonder intake terug in zorg mag komen. Is het langer dan een jaar geleden, dan wordt je aanmelding gezien als een nieuwe aanmelding voor Antes.

In dat geval volgt er eerst een inschrijving en screening. We nemen dan een aantal zaken met jou en eventueel de verwijzer door zodat we zeker weten dat jij bij ons op de juiste plek bent. Een medewerker van het team Aanmelding en Inschrijving neemt (telefonisch) contact op met je om de inschrijving af te ronden:

  • identificatiebewijs;
  • controle verzekeringsgegevens;
  • eerdere opnames;
  • vraag of je kinderen hebt. Daar hebben we ook aandacht voor.
  • LADIS-gegevens (als er verslavingsproblemen zijn);
  • toestemmingsverklaring dat we informatie mogen sturen naar de verwijzer, jouw huisarts en naar je huisadres.

Als wij je kunnen helpen, volgt een intake en advies gesprek dat op één of meerdere momenten zal plaatsvinden.

Wie kunnen zich aanmelden bij ons?

Wie kunnen zich aanmelden bij ons?

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Antes richt zich als ggz-instelling op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische problemen.

Met welke klachten en problemen kun je bij ons terecht?

Antes helpt je graag om weer grip te krijgen op jouw leven. Wij kunnen niet altijd alle klachten oplossen, maar gaan je dan wel leren hoe je ermee om kunt gaan.

Wij bieden hulp bij:

Antes is onderdeel van Parnassia Groep en kan daardoor makkelijk gebruik maken van andere en/of extra expertise als dat nodig is. Zo krijg je de beste zorg.

Wanneer kun je in behandeling gaan/komen?

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid. Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op. 088 358 50 50

Waar word je geholpen?

Waar word je geholpen?

Je wordt behandeld door één van de behandelaren van de ambulante teams. Deze teams zijn wijk- en regiogericht georganiseerd. De meeste behandelingen vinden plaats op een Antes-locatie dichtbij je huis. Als het nodig is, komt de behandelaar bij je thuis. Soms is het nodig om tijdelijk in onze kliniek te worden opgenomen. Een opname in een kliniek is altijd zo kort mogelijk en maakt altijd onderdeel uit van een ambulante behandeling.

Wijkgerichte ggz-team of IBT-team

Heb je psychische klachten, zoals depressiviteit of een verslaving? Heb je ook problemen met de rest van jouw dagelijks leven? In dat geval kan ons wijkgerichte ggz-team of IBT-team (Intensieve Behandeling Thuis) je in je eigen omgeving helpen.

In jouw eigen omgeving

Het belangrijkste doel van een ggz-team of IBT-team is dat jij je in jouw eigen omgeving redt. We kijken naar jouw klachten én naar je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld jouw woning, werk, geldzaken, sociale contacten of vrije tijd. We kijken ook naar de mogelijkheden in jouw wijk of gemeente. Zo leer je niet alleen met je ziekte om te gaan. Je leert ook hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Je geeft daarbij zelf aan wat je wilt en nodig hebt. De ene keer heb je misschien wat meer hulp nodig, dan een andere keer. We helpen je graag als je door jouw klachten vastgelopen bent.

Thuis of op locatie

Je kunt voor je behandeling naar één van onze locaties komen. Wanneer dit niet mogelijk is, kan Antes ook thuis hulp bieden. In de regio Rotterdam-Rijnmond, de Drechtsteden en op de Zuid-Hollandse eilanden hebben wij onze kennis en expertise gebundeld in ggz-teams die elk in een eigen postcodegebied werken. In deze ggz-teams zijn verschillende (zorg)professionals met ieder hun eigen deskundigheid actief.

Ggz-teams in de wijk

De hulpverleners uit de ggz-teams voeren de zorg- en behandeltaken uit en ondersteunen cliënten bij wonen en leven. We proberen hierbij altijd het eigen netwerk van de cliënt te versterken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Jouw behandeling bestaat onder andere uit persoonlijk contact met je behandelaar. Soms vindt een deel van de behandeling in groepsvorm plaats. Ook heb je een online, persoonlijke pagina waar je oefeningen kunt doen en informatie kan lezen.

Passende aanpak voor jouw klachten

Wij hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met een psychisch probleem en/of verslaving. Er is altijd een passende aanpak voor jouw klachten. Neem daarom gerust contact met ons op. Ook als je twijfelt of wij iets voor je kunnen betekenen.