Vrouwe stien paginakop

Vaardagen

Vaardagen

Hier vind je handige informatie over het varen met de Vrouwe Stien. Je kunt als afdeling (cliënten met begeleiding) van een GGZ instelling, als team of bedrijf een vaardag boeken. Ga je liever met vrienden of familie? Dat kan natuurlijk ook! Er is ruimte aan boord voor 11 passagiers en de schipper.

Schipper

Jouw schipper is een gekwalificeerde vrijwilliger. Wanneer je met een groep cliënten gaat varen, draag je zelf zorg voor adequate begeleiding die meevaart met de groep.

Vaarseizoen

Je kunt tijdens het vaarseizoen mooie tochten maken vanuit de jachthavens in Rotterdam, Dordrecht, Sassenheim en Westknollendam. Gedurende het vaarseizoen wisselt de opstapplaats van waaruit de Vrouwe Stien vertrekt. Op het vaarschema kun je zien wanneer de Vrouwe Stien in welke haven ligt. De desbetreffende haven is de opstapplaats.

Aan boord

Aan boord neemt de schipper met jou de wensen door met betrekking tot de vaarroute en daginvulling. Elke route biedt onderweg verschillende mogelijkheden aan activiteiten, zoals: een wandeling, een bezichtiging, zwemmen, ergens een hapje eten, een picknick of een barbecue.

Voorzieningen aan boord:

  • Benodigdheden voor het zetten van koffie en thee: koffiezetapparaat, waterkoker, koffie, thee, melkpoeder en suiker
  • Benodigdheden voor het bereiden van maaltijden: koelkast, vierpits gasstel, wasbak met stromend water
  • Servies en bestek
  • Radio en cd-speler. Neem gerust je eigen cd's mee.
  • Zwemvesten voor alle passagiers
  • Toilet

Zelf meenemen:

Je dient zelf te zorgen voor eten en drinken op de Vrouwe Stien, ook voor de schipper.

Op het water is het kouder dan aan land en er staat meer wind. Vandaar dat we adivseren om te kleden in laagjes. We raden ook aan om winddichte en warme kleding mee te nemen of aan te hebben. Neem bij zonnig weer een hoofddeksel, zonnebril en zonnebrandcrème mee.

Prijzen:

  • Een vaardag voor een afdeling (cliënten met begeleiding) van een GGZ instelling kost € 165, -
  • Dat geldt voor reserveringen van zowel binnen als buiten Parnassia Groep
  • Een vaardag voor een team van een GGZ instelling, particulier of bedrijf kost € 325, -
  • Dat geldt voor reserveringen van zowel binnen als buiten Parnassia Groep

NB:
Voor reserveringen door groepen binnen Parnassia Groep geldt: prijzen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor reserveringen door groepen buiten Parnassia Groep geldt: prijzen zijn incl. 9% BTW.

Reserveren

Bekijk eerst het vaarschema. Hierop is te zien wannneer de Vrouwe Stien beschikbaar is en vanaf welke opstapplaats vertrekt. Via het online reserveringsformulier plaats je een reservering. De reservering is pas definitief als deze is bevestigd door Team Vrouwe Stien en een ondertekende overeenkomst retour is ontvangen. 

Het vaarschema wordt niet automatisch bijgewerkt na het plaatsen van een reservering. Dit gebeurt later. Daardoor kan het voorkomen dat er een dubbele reservering binnenkomt. De eerste reservering krijgt voorrang. In dat geval nemen we contact op met de tweede reserveerder om te kijken naar een alternatieve datum. 

Kijk ook bij veelgestelde vragen voor meer informatie