Dwangstoornis

Bijna iedereen heeft vaste gewoonten of dingen die zij altijd zo doen. Veel mensen controleren bijvoorbeeld nog een keer of de deuren op slot zitten als zij naar bed gaan. Ook al weten zij dat alles in orde is. Die extra controle geeft een gevoel van veiligheid.

Dwanghandelingen

Maar als je telkens gedachten hebt die maar terug blijven komen of als je er voortdurend mee bezig bent, dan kan het zijn dat je dwanggedachten of dwanghandelingen hebt. Je weet vaak dat deze handelingen niet nodig zijn maar ermee stoppen lukt ook niet. Je blijft bijvoorbeeld dingen op dezelfde manier doen of controleren. Zonder behandeling blijven de klachten bestaan.

Behandeling van een dwangstoornis

Dwanggedachten en/of dwanghandelingen zijn meestal goed te behandelen door de inzet van cognitieve gedragstherapie en/of medicijnen. Cognitieve gedragstherapie is een therapie waarbij iemand zijn eigen gedachten actief onderzoekt en oefent met moeilijke situaties.

Algemeen aanmeld en contact blok

Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid.

Aanmelden Contact