Verslaving sub paginakop

Deeltijdprogramma verslaving en persoonlijkheidsstoornissen

Deeltijdprogramma verslaving en persoonlijkheidsstoornissen

Bij veel mensen die verslaafd zijn, is er ook sprake van persoonlijkheidsproblematiek. Deze twee stoornissen houden elkaar in stand en veel instanties vinden het moeilijk om deze doelgroep te behandelen.

Het Expertiseteam Verslaving op de Carnissesingel in Rotterdam heeft een uniek en innovatief deeltijdprogramma voor deze doelgroep. Een deeltijdprogramma betekent dat je één of meerdere dagen per week naar onze locatie komt om therapie te volgen. Therapie vindt plaats in een groep. Zowel de verslaving als de persoonlijkheidsproblematiek wordt behandeld voor de duur van een jaar. Na dit jaar is er nog een nazorgprogramma waarbij het doel is om weer actief deel te nemen aan de maatschappij. 

Schematherapie

Het programma is zeer divers en bestaat uit schematherapie, groepspsychotherapie, cognitieve gedragstherapie, vaktherapie en sport. De nadruk in het programma ligt op de schematherapie en groepstherapie omdat dit bewezen effectieve methoden zijn voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. 

Behandeling gericht op verslaving

Voorafgaand aan het deeltijdprogramma, bieden wij een behandeling gericht op de verslaving. Deze behandeling heeft tot doel om inzicht te krijgen in het middelengebruik en vaardigheden op te doen in het niet gebruiken. 

Andere psychische aandoening

Als er geen sprake is van persoonlijkheidsproblematiek maar wel van een andere psychische aandoening die zonder effect al meerdere keren behandeld is, ook dan kom je mogelijk in aanmerking voor ons programma. 

Contact

Wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via: dvp@anteszorg.nl.