GHB verslaving

GHB heeft een verdovende en ontspannende werking. Het effect verschilt sterk van persoon tot persoon. De kans op verslaving bij GHB gebruik is groot. Afhankelijkheid treedt al op na enkele weken intensief gebruik.

 

Het gebruik brengt risico op ‘out’ gaan (bewusteloosheid) met zich mee. Doseren met GHB is altijd riskant en een overdosering kan ernstige gevolgen hebben, of zelfs dodelijk zijn. Wanneer GHB in combinatie met alcohol en slaapmiddelen gebruikt wordt is er een groot risico op coma, hartstilstand en ademstilstand.

Kenmerken GHB verslaving

  • Je hebt GHB nodig om je goed te voelen
  • Je gebruikt het niet alleen tijdens het uitgaan, maar ook thuis zonder vrienden
  • Je kunt niet meer zonder GHB
  • Als je geen GHB gebruikt, heb je last van ontwenningsverschijnselen (zweten, slapeloosheid, angsten)
  • Je bent voortdurend bezig met GHB
  • Je gebruikt GHB om geen last te krijgen van onthouding

Behandeling

Het ontwennen van een GHB verslaving geeft vaak heftige ontwenningsverschijnselen die gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een versnelde hartslag, insulten (‘toevallen’), verwardheid of versterkte spierafbraak. Doe dit daarom altijd onder medische begeleiding.
Wij bieden gespecialiseerde behandeling voor het stoppen met GHB en de ontwenningsverschijnselen die daarbij optreden. GHB moet langzaam afgebouwd worden. Voor ontwenning is vaak een opname in onze kliniek nodig. Je gaat dan onder begeleiding afbouwen.

Vragen, advies en hulp?

Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid.

Aanmelden Contact