Speed

Speed geeft je energie. Je voelt je vermoeidheid niet meer. Maar dat gevoel kan ook doorschieten. Je raakt sneller geïrriteerd of opgefokt. Je denkt de hele wereld aan te kunnen, maar onderschat risico's. Dat kan leiden tot ongelukken of je kunt betrokken raken bij ruzies of gevaarlijke situaties.

 

Om hetzelfde effect te blijven bereiken is er steeds meer nodig. Als de speed uitgewerkt is, komt er een dip. Iemand voelt zich uitgeput, down en somber. Gebruik je regelmatig speed? Dan kun je daar lichamelijke en psychische klachten van krijgen. Ook heeft regelmatig gebruik al na een aantal weken geestelijke afhankelijkheid tot gevolg.

Kenmerken speedverslaving

  • Je hebt speed nodig om je goed of energiek te voelen
  • Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen
  • Je bent er voortdurend mee bezig
  • Je neemt vaker en meer speed dan je van plan was
  • Je raakt verzeild in gevaarlijke situaties of bent betrokken bij ongelukken
  • Je verliest gewicht doordat speed de eetlust remt

Behandeling

Heb je een probleem met het gebruik van speed? En wil je stoppen? Bij Antes kun je terecht voor gespecialiseerde behandeling om te stoppen met het gebruik van speed. Onze behandeling is niet alleen gericht op de verslaving maar ook op andere problemen die zijn gekomen door jouw verslaving of waardoor je een verslaving hebt gekregen.

Vragen, advies en hulp?

Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid.

Aanmelden Contact