NAH sub paginakop

Ervaringsverhalen NAH

Ervaringsverhalen NAH

Op deze pagina vind je ervaringsverhalen van cliënten die met succes behandeld zijn bij Antes.

De verhalen van ervaringsdeskundigen zijn allemaal anders. Toch hebben ze één ding gemeen: ze kunnen je helpen om te leren omgaan met niet aangeboren hersenletsel of je misschien moed geven voor een behandeling.  Het ervaringsverhaal van Tanja geeft je bijvoorbeeld inzicht in de behandelingen die wij bieden en het interview met logopodist Priscilla Zijp leert je meer over de taalstoornis afasie.

Ervaringsverhaal Tanja:

“Ik heb een kleine beperking, maar ben niet dom”

"Als je daar opgenomen wordt, ben je gek.” Tanja Lodder (63) zat vol met vooroordelen over een behandeling bij Antes. Totdat ze zelf opgenomen werd bij het Expertisecentrum Neuropsychiatrie en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ze vertelt over haar opname en haar herstel. “Ik wil dat mensen gaan inzien dat mensen met hersenletsel niet dom zijn!"

Lees het hele verhaal van Tanja

Interview over afasie:

"Je ziet iemand worstelen, opgesloten in zijn hoofd"

"Afasie is een taalstoornis die veroorzaakt wordt door neurologisch letsel", zegt Priscilla. "Het gaat hierbij altijd om mensen die al een normale taalontwikkeling hebben doorgemaakt. De oorzaak kan een herseninfarct zijn of een hersenbloeding, maar ook een ongeval of een tumor kan afasie veroorzaken. In het geval van een hersentumor kan het heel langzaam ontstaan. Een tumor drukt op bepaalde bloedvaten waardoor de hersengebieden die taal verzorgen (gedeeltelijk) uitvallen. Iemand kan dan bijvoorbeeld problemen krijgen met woorden vinden, zinnen maken of gesprekken volgen."

Lees het hele interview