Depressie paginakop

Doventeam

Doventeam

We ondersteunen doven en slechthorenden met allerlei zaken. Van het zoeken van een woning, het doen van de financiën, dagbesteding, het vergroten van het sociale netwerk tot ondersteuning bij psychische problemen. We werken in de regio Rijnmond en voor het doventeam werken ambulante woonbegeleiders die de Nederlandse gebarentaal beheersen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Via de gemeente kun je je aanmelden voor WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning), zorgaanbieder Antes – gespecialiseerde in doven en slechthorende doelgroep.

Heb je een afspraak met gemeente? Dan is het van belang dat je zelf een tolk regelt. Kun je geen tolk regelen? Neem dan een familielid / vriend(in) of kennis mee voor de communicatie.

Wat kan een ambulant begeleider voor mij betekenen?

Stel dat je tegen problemen aanloopt als je zelfstandig woont en je niet meer weet wat je moet doen. Denk bijvoorbeeld aan brieven van instanties die moeilijk te begrijpen zijn. Onze begeleider ondersteunt je zodat je geen last meer hebt van de taalbarrière tijdens het regelen van je zaken.

Is de begeleider ook een tolk?

Nee, maar je begeleider kan wel met jou mee naar afspraken bij bijvoorbeeld de huisarts of het ziekenhuis of bij gesprekken met je psychiater, psycholoog of behandelaar. De begeleider kan je in de communicatie goed ondersteunen, maar in geval van het vertalen van specialistische termen zal je een beroep kunnen doen op een tolk. Wil je een tolk? Dan kun je deze zelf aanvragen.

Vraag stellen of aanmelden?

Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes voor jou de juiste keuze is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers:

e-mail T: 088 - 358 32 10