paginakop meeloopdag

Vacature psychiater ZHE

Vacature psychiater ZHE

Eigen ruimte om te ondernemen in je vak

Een eigen ruimte in een prachtige omgeving in de natuur. Vlakbij Rotterdam wacht een stel gedreven collega's in een multi-disciplinair team op jou. Jij krijgt bij Antes alle vrijheid om jouw visie en behandelplannen uit te voeren. Samen ontwikkel je de beste ambulante GGZ-zorg op de Zuid-Hollandse eilenden (ZHE) en werk je aan zeer uiteenlopende casussen.

In deze groene, rustige omgeving met talloze idyllische dorpjes zijn er maar weinig GGZ-instellingen. Dit maakt jou als psychiater bij Antes ZHE de professional in jouw vakgebied. Dat betekent: korte lijnen, nauwe samenwerkingen en een combinatie van gevarieerde stads- en plattelandsproblematiek. Lekker gevarieerd!

Joelle Terlouw (psychiater): "Ik ervaar het als vrij ondernemen binnen de kaders van de organisatie, met een sterk en hecht team dat altijd in oplossingen denkt. Het hele DSM boek komt voorbij en wij zijn als Antes pionier in de omgeving. Je kunt écht doen waar je blij van wordt en tussendoor lekker uitwaaien in de mooie omgeving.’’

Deze vrijheid krijg je als psychiater

 • De ruimte en verantwoordelijkheid om als regiebehandelaar samen met je collega's de inhoud, vaststelling én uitvoering van de behandelplannen in te vullen.
 • De afwisseling om een actieve bijdrage te tonen op de poli en out-reachende contacten, zoals bij iemand thuis, begeleid wonen of in een kliniek.
 • De gelegenheid om binnen een breder netwerk van psychiaters onze ambulante GGZ-zorg naar een hoger niveau te tillen.
 • De mogelijkheid om jouw werkzaamheden te combineren met werken op een andere afdeling, zoals de crisisdienst. 
 • De vrijheid om eigen invulling te geven aan je agenda, zodat je momenten thuis kunt werken of tussendoor een wandeling kunt maken langs het strand of door de groene omgeving. 

Fraukje Kroon (psychiater): “Het werken op ZHE is bijzonder omdat de mensen die hier wonen bescheiden zijn en in grote mate zichzelf willen redden. Zij trekken dan ook pas aan de bel als het echt nodig is en zijn erg dankbaar met de geboden hulp. Je hebt een grote impact hier.“

Dit zijn de kaders

 • Een actieve bijdrage leveren aan de diagnostiek en behandeling van onze cliënten binnen de geldende richtlijnen.
 • Het uitvoeren van individuele behandelingen en eventueel groepsbehandelingen.
 • De omgeving van de cliënt zoveel mogelijk betrekken in de behandeling.
 • Het bieden van werkbegeleiding en supervisie voor artsen in opleiding.
 • Contacten onderhouden met netwerkpartners zoals de politie, gemeenten en huisartsen

Je wilt graag bijdragen aan het herstel van mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen, vaak in combinatie met ver-slavingsproblematiek. Je denkt in oplossingen en je gelooft dat er altijd -hoe klein ook- verbetering mogelijk is voor alle patiënten en hun omgeving. Je bent analytisch sterk en schrikt niet van ingewikkelde, meervoudige problematiek. Daar-naast werk je deskundig en met een optimistische blik naar de toekomst. Je bent respectvol naar collega's, patiënten en hun naasten toe, en je houdt van goede humor. Want samen zetten we iedere dag met een grote glimlach onze schouders eronder en hebben we plezier in ons zeer gevarieerde werk. 

Dit neem je mee

 • Een afgeronde opleiding in het medisch specialisme psychiatrie (of je gaat binnenkort deze specialisatie afronden)
 • Een BIG registratie en inschrijving in het Nederlands Specialisten Register als psychiater
 • Bereidheid om actief te participeren in de opleiding van arts-assistenten
 • Bereidheid om actief te participeren in de achterwachtdiensten van andere psychiaters 
 • Een open mind voor ideeën en gedachten van collega’s en motivatie om hen te stimuleren in de ontwikkeling en inno-vatie van onze zorg

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Dit bieden wij

 • Een functie voor 24-36 uur per week met een contract voor onbepaalde tijd op een locatie naar keuze op een van mooie eilanden.
 • Een salaris van minimaal € 5538,- en maximaal € 9679,- bruto per maand (conform AMS regeling) op basis van een werkweek van 36 uur. 
 • Een eigen, vaste ruimte in een prachtige omgeving met een eigen parkeerplek.
 • Een stel gedreven en gezellige collega's boordevol passie voor de zorg, net als jij.
 • Alle vrijheid en ruimte om te ondernemen in je vak om de GGZ-zorg in dit gebied te verbeteren.
 • Tegemoetkoming in eventuele verhuiskosten

Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Interesse in de functie?

Lijkt de functie je wat? Neem dan contact op met onze recruiter Owais Fatehmahomed of Zdravka Cukor (manager op de ZHE) voor een kennismakingsgesprek.  

Antes is onderdeel van Parnassia Groep. 

Antes is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. Onder Parnassia vallen verschillende zorgbedrijven in basis- en specia-listische GGZ, zoals Indigo, Brijder en PsyQ. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Er zijn mogelijkheden om bij te dragen aan tal van specialisaties of weten-schappelijke onderzoek. Via onze eigen Parnassia Groep Academie kan je gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidings-mogelijkheden.

Contactgegevens

Zdravka Cukor (manager op de ZHE) z.cukor@anteszorg.nl 06 10 97 33 44  
Jochgem Rietdijk (manager bedrijfsvoering) j.rietdijk@anteszorg.nl 06 82 74 42 13