Behandeling

Er bestaat geen behandeling of medicatie om autisme te genezen. Maar met de juiste hulp kunnen veel mensen met autisme wel naar school, werken en relaties met anderen onderhouden. De behandeling van autisme helpt om de symptomen ervan te verminderen.

De behandeling van de verschillende vormen van autisme kan o.a. bestaan uit een combinatie van:

  • training in (sociale) vaardigheden
  • psycho-educatie (uitleg over autisme)
  • psychotherapie (cognitieve gedragstherapie)

Lees meer over de behandeling van autisme bij de verschillende vormen van autisme.

Sarr Expertisecentrum Autisme

Bij Antes werkt een speciaal team waar volwassenen met autisme naar toe verwezen kunnen worden door hun zorgverlener: Sarr Expertisecentrum Autisme. Zij doen diagnostisch onderzoek om te bepalen of iemand een autismespectrumstoornis heeft en bieden behandeling hiervoor.

Ook doet ons Sarr Expertisecentrum Autisme onderzoek naar effectieve behandelingen voor autisme. Je bent dus altijd verzekerd van de best werkende vormen van behandeling. Voor volwassenen met ASS zijn naast ons team in Rotterdam ook teams hierin gespecialiseerd van andere onderdelen van Parnassia Groep werkzaam in Den Haag, Velsen-Noord en Zaandam.

Vragen, advies en hulp?

Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid.

Aanmelden Contact