paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

weektegeneenzaamheidwebsite.png
05 oktober 2022

Ontmoet anderen tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. 1 op de 10 volwassenen in Nederland voelt zich sterk eenzaam en 1 op de 3 heeft er weleens last van. Van de 75-plussers kampt meer dan de helft met eenzaamheid. Bij veel ouderen komt dat vaak door meerdere factoren. Zoals het overlijden van een partner of andere leeftijdsgenoten, beperkte mobiliteit en achteruitgang in fysiek en mentaal functioneren. Iedereen voelt zich wel eens alleen en heeft zo zijn/haar stemmingen. 

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, die de Rijksoverheid organiseert, zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Heb je een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Bedenk dan dit: er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met jou of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen!  Kun je zelf een steuntje in de rug gebruiken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina, waar je verschillende activiteiten vindt om aan deel te nemen. 


Ervaar je veel klachten die te maken hebben met somberheid of eenzaamheid? Zoek dan hulp. Je denkt misschien dat somberheid bij jouw oude dag hoort of door het verlies van een dierbare, verlies van werk of andere factoren die horen bij jouw levensfase en dat er op jouw leeftijd niets aan te doen is. Dat is niet zo. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat oudere volwassenen net zo goed van een depressie kunnen herstellen als jongere volwassenen. Wij kunnen je helpen. Voor jouw situatie maken wij een persoonlijk behandelplan.