paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Overwolde+BW+locatie+849+x+424.jpg
05 juni 2024

Ontwikkeling nieuwe beschermde woonvoorziening aan de Overwolde 46-50

Op de plek waar nu nog het oude schoolgebouw aan de Overwolde 46-50 staat is de gemeente Rotterdam van plan een beschermde woonvoorziening te bouwen. In de beschermde woonvoorziening zullen cliënten van Antes gaan wonen.

Het gaat om een woonvoorziening waar nieuwe appartementen komen voor 48 volwassenen die extra hulp en zorg nodig hebben bij de dagelijkse dingen. Het is de bedoeling dat de woonvoorziening eind 2027 klaar is.  

De  doelgroep

Deze appartementen, ook wel beschermde woonvoorziening genoemd, zijn bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die te maken hebben met psychische uitdagingen. Wat belangrijk is, is niet het soort psychische uitdaging, maar hoe ver iemand is op weg naar herstel. Het is wel belangrijk om te weten dat deze plek niet is bedoeld voor mensen die problemen hebben met het gebruik van alcohol of andere middelen.

De begeleiding

In de nieuwe beschermde woonvoorziening is altijd iemand aanwezig om de bewoners te helpen en te begeleiden. Dit betekent 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ons doel is om deze mensen te helpen zodat ze uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, op een plek die past bij hun weg naar herstel.

Meer informatie kunt u vinden via: www.rotterdam.nl/hoogvliet


​​​​​​​Impressie van een appartement