paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

devi2+1080+424.jpg
30 november 2022

Nooit meer die asbaksmaak in mijn mond

Devi, medewerker van Antes, stopte in een keer met roken, maar ook met drinken én blowen. Na een avondje stappen vol wiet en drank voelde hij zich verschrikkelijk. Hij lag te tollen in bed en dacht, ik wil dit niet meer. Hij stopte direct met alles. In het kader van een rookvrije organisatie voor medewerkers, cliënten en bezoekers van Parnassia Groep, deelt Devi zijn verhaal.

"De afgelopen twee jaar rookte ik alleen in de avond nog twee jointjes met zware shag en een heel klein beetje wiet. Dat was het laatste draadje waar mijn verslaving aan hing, vond het echt moeilijk om dat los te laten. Ik praatte mezelf aan dat ik dat blowtje nodig had om een beetje tot rust te komen in de avond. In april stopte ik met alles. Ik was een avondje uit, bij een bandje kijken en had daar achter elkaar door zitten blowen en drinken. Eenmaal thuis lag ik in bed en dacht: ik voel me echt verschrikkelijk, ik wil dit gewoon niet meer. Toen ben ik in een keer gestopt met roken en drinken, én ben ik meer gaan sporten."

Het stoppen met roken groter maken dan dat het is

"Ik was eigenlijk van plan om er even tussen uit te gaan om soort van af te kicken. In de Ardennen een paar dagen daar mediteren, boeken lezen en wandelen, maar alles zat al vol. Vervolgens merkte ik dat het eigenlijk wel ging. Het werkte bij mij goed om in een keer zowel te stoppen met roken als drinken. Want drinken was heel erg gekoppeld aan roken. Wat me hielp is om doelen te stellen, ik ben bijvoorbeeld veel meer gaan sporten. Sport en mijn gezondheid was ook een reden om minder te drinken. Zo leunde alles een beetje op elkaar. Het was het sporten, een nieuw dieet, niet meer roken en drinken en me er goed bij voelen."

Lees zijn hele verhaal. Meer info over onze rookvrije organisatie ga naar Rookvrij.