banner Nestor

Ik voel me hier thuis

Het verhaal van Nestor

Het verhaal van Nestor

Iedereen bij Antes heeft een verhaal. Die verzamelen we op deze plek. Samen vormen ze het verhaal van Antes. Het verhaal van een organisatie waar iedereen telt. In dit verhaal vertelt Nestor over zijn persoonlijke reis, zowel binnen als buiten Antes.
Paspoort  
Wie: Nestor
Functie: Afdelingshoofd bij CIB – kliniek Y
Hoe lang bij Antes: 1997
Antes is:  'Een plek waar ik mij altijd kan ontwikkelen.'

‘Ik benader cliënten als mens, niet als patiënt’

Iedereen bij Antes heeft een verhaal. Die verzamelen we op deze plek. Samen vormen ze het verhaal van Antes. Het verhaal van een organisatie waar iedereen telt. In dit verhaal vertelt Nestor over zijn persoonlijke reis, zowel binnen als buiten Antes.

Nestor Dirksz, oorspronkelijk uit Aruba, heeft een rijk verleden bij Antes. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt van crisisafdelingen tot maatschappelijke opvang, is Nestor nu hoofd bij het Centrum Intensieve Behandeling (CIB - kliniek Y) van Antes in Poortugaal. Maar het is niet alleen zijn carrière die indruk maakt; het is ook zijn persoonlijke reis.

“Op mijn 18e kwam ik uit de kast bij mijn moeder. Een emotioneel moment voor ons beiden, en zeker in die tijd niet gemakkelijk. Maar wat deze ervaring me leerde, was het belang van authenticiteit en openheid. Dit heeft ook zijn weg gevonden naar mijn professionele leven. Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn geaardheid, niet naar collega’s, niet naar cliënten."

In zijn huidige rol bij Antes geeft Nestor leiding aan ruim 50 collega’s en is zijn team verantwoordelijk voor de 24 cliënten van het CIB. "Ik run de kliniek, maar ik ben niet iemand die de hele dag op kantoor zit. Als ik moet helpen schoonmaken, doe ik dat. En cliëntencontact is voor mij het belangrijkst.”

De relatie die Nestor met cliënten heeft, beschrijft hij zelf als respectvol en menselijk. ”Mijn deur staat altijd open. Soms zie ik hier cliënten die ik vroeger nog poliklinisch heb begeleid. Samen halen we herinneringen op. Soms wel van 26 jaar geleden. Ik geef mensen gesprekken, maar ook medicatie. Sommigen zeggen: ‘Ik wil dat Nestor mij medicatie geeft, hij is rustig en persoonlijk.’ Ik benader cliënten als mens, niet als patiënt.”

We laten elkaar in elkaars waarde en er is ruimte om lief en leed te delen

Wanneer hem wordt gevraagd hoe hij Antes als organisatie zou beschrijven, licht Nestors gezicht op: "Ik voel me hier thuis. Ondanks de vele veranderingen en verschillende namen die we hebben gehad, is Antes voor mij een plek waar ik mij altijd kan blijven ontwikkelen. Het is bijna als een familie. Ik ken sommige mensen hier al zo lang. Als ik kijk naar ons team ben ik blij en trots, omdat ons team open en respectvol is. Waarbij we elkaar in elkaars waarde laten en er toch ruimte is om lief en leed te delen.”

Terugkijkend op zijn tijd en vooruitkijkend naar de toekomst hoopt Nestor dat diversiteit en inclusie nog belangrijker zullen worden binnen Antes. "Ik hoop dat over 5 jaar diversiteit en inclusie een breder onderdeel zijn van de behandeling en dat aspecten van diversiteit genormaliseerd zijn in onze dagelijkse omgang met elkaar. Want als we zeggen ‘bij ons telt iedereen’, bedoelen we ook echt iedereen."


Nog meer verhalen lezen?