Het verhaal van Sophie

Iedereen kan hier zichzelf zijn

Het verhaal van Sophie

Het verhaal van Sophie

Iedereen bij Antes heeft een verhaal. In dit verhaal vertelt Sophie over aanpakken zonder ‘blablabla’. Haar verhaal en de verhalen van haar collega’s vormen samen het verhaal van Antes. Het verhaal van een organisatie waar iedereen telt. Een verhaal waar we trots op zijn.

Paspoort:  
Wie: Sophie
Functie:  psycholoog in het Expertiseteam Verslaving en bij de Deeltijd Verslaving en persoonlijkheid
Hoe lang bij Antes: 3 jaar
Antes is: ‘Een plek waar ik nog lang kan leren en groeien.’

‘Ik ben trots dat ik mezelf durf te laten zien’

“Waar ik trots op ben? Sowieso op elke cliënt die hier een stapje verder komt met zijn leven. Als je bij een afscheid oprecht bedankt wordt, en je weet dat iemand weer iets dichter bij een fijner leven is, dan ben ik trots. Trots dat iemand zo ver gekomen is en blij dat ik daarbij heb kunnen helpen.”

“En dan ben ik eigenlijk ook wel trots op het feit dat ik dat durf te laten merken. Ik huil best snel, en zo’n afscheid doet me heel veel. Dan sta ik met tranen in mijn ogen en realiseer ik me dat ik op een plek werk waar dat ook gewoon kan! Ik ben trots dat ik mezelf durf te laten zien en blij dat iedereen hier zichzelf kan zijn.”

Ze stimuleren je hier echt om te groeien

“Ik werk nu drie jaar bij Antes. Ik ben dus echt Antes, ja. Zo voelt het ook! Ik heb fijne collega’s en we zijn een goed team. We bespreken samen waar we tegenaan lopen. Zo leren we van elkaar en helpen we elkaar. Dat vind ik een heel prettige manier van werken. Blijven leren is belangrijk voor mij.”

“Je krijgt bij Antes volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ik heb net gesolliciteerd voor een vervolgopleiding. Wel gesolliciteerd, want ze kunnen natuurlijk niet iedereen tegelijk laten meedoen. Maar er zijn elk jaar weer plekken beschikbaar. Antes stimuleert je echt om te groeien. En iedereen die ik tegenkom is van het aanpakken, niet van ‘blablabla’. Ik zit hier op mijn plek.”

“Het werk dat ik doe, is natuurlijk de belangrijkste reden dat ik het hier naar mijn zin heb. Vanuit het Expertiseteam Verslaving kom ik bij de meest uiteenlopende cliënten. Dan is het altijd opnieuw onderzoeken hoe je iemand het beste kan helpen door je af te vragen: wie ben jij en wat speelt er precies. Daar moet je een antwoord op zien te krijgen. De mensen die wij zien, kiezen ervoor om met hun problemen aan de slag te gaan. Daar moet je dapper voor zijn. Het is toch geweldig als je daarbij kan helpen?”
 


Nog meer Antesverhalen lezen?