Het verhaal van Eva banner

Wij laten niemand in de kou staan

Het verhaal van Eva

Het verhaal van Eva

Iedereen bij Antes heeft een verhaal. In dit verhaal vertelt Eva over trots en saamhorigheid. Haar verhaal en de verhalen van haar collega’s vormen samen het verhaal van Antes. Het verhaal van een organisatie waar iedereen telt. Een verhaal waar we trots op zijn.
Paspoort  
Wie: Eva
Functie: directeur Zorg en psychiater
Hoe lang bij Antes: 20 jaar, inclusief Delta, Bouman, Bavo en Riagg
Antes is:  ‘Een plek waar we alles op alles zetten om iemand te helpen.’

Luister hier het verhaal van Eva:

‘Dat iedereen hier telt, is niet zomaar een kreet’

“Wie Antes zegt, zegt Rotterdam. We hebben ook locaties op andere plekken, maar de basis van deze organisatie ligt in en rond Rotterdam. En dat merk je. Die droge humor, dat tikkie eigenwijzigheid ook. Nee zeggen en ja doen – of andersom natuurlijk. Van die collega’s die tegen je mopperen en dan al lang aan de slag blijken te zijn. En mensen die braaf knikken en intussen denken: ‘Het is goed met je’. Dat is wel Antes, ja. Ik voel me er prima in thuis.”

“Ik heb verschillende voorgangers van Antes meegemaakt en zie nog wel verschillen tussen onze locaties. Maar er is ook steeds meer een Antesgevoel aan het ontstaan. Een paar weken geleden was er een ernstig incident. Dan laat iedereen alles uit zijn handen vallen. Dan maakt het niet uit van welke locatie je bent, wat je functie is of welke bloedgroep je hebt. Dan staan we allemaal voor elkaar klaar en zijn we één. Dat is ondanks zo’n verdrietige aanleiding heel mooi om te zien. Die saamhorigheid, dat er zíjn voor elkaar, dat kan me echt raken op zo’n moment.”

We doen heel mooi werk, voor mensen die het zonder ons vaak niet zouden redden

“Wat ook echt Antes is, is dat er tegelijk met de grappen en het gebrom ontzettend hard wordt gewerkt. Dat iedereen hier telt, is niet zomaar een kreet. Het is waar. Iedereen krijgt hier een kans. Wij laten niemand in de kou staan. Ook cliënten niet die nergens anders meer terecht kunnen; waarbij al van alles is geprobeerd. Die kunnen bij ons gewoon met een schone lei beginnen. Met evenveel hoop en met evenveel begeleiding en ondersteuning als ieder ander.”

“Het meest typerende voor Antes vind ik dat iedereen dat heel normaal vindt. Terwijl ik denk: die cliënten van ons zijn niet de makkelijkste. Dat zijn niet altijd mensen die keurig op hun afspraken komen en doen wat de dokter zegt. We bieden hier zorg aan ernstig zieke cliënten. Dat je daar steeds weer vol goede moed mee aan de slag gaat, is niet vanzelfsprekend. Zéker niet bij cliënten met ernstige psychiatrische problemen die soms ook nog eens zwaar verslaafd zijn en onze hulp helemaal niet willen. Ik vind echt dat we daar trotser op mogen zijn. We doen heel mooi werk, voor mensen die het zonder ons vaak niet zouden redden.”


Nog meer Antesverhalen lezen?