Behandeling

Een psychose heeft grote invloed op je leven. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Hoe eerder je hulp zoekt hoe sneller het herstel kan inzetten.

Vooroordelen

Veel mensen denken bij psychose (en al helemaal bij schizofrenie) aan enge, gekke en gevaarlijke mensen die helemaal van de wereld zijn. Ze kunnen niets meer en beter worden is onmogelijk. Gelukkig klopt dat beeld niet. Wanen en hallucinaties gaan vaak weer over door een goede behandeling. Steeds vaker komen mensen die een psychose hebben gehad gewoon weer aan het werk.

Wij hebben diverse behandelmogelijkheden voor psychoses:

  • medicijnen
  • cognitieve gedragstherapie
  • uitleg over jouw psychose en hoe je er grip op krijgt (psycho-educatie)
  • plannen om terugval te voorkomen
  • bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek
  • begeleiding bij re-integratie in werk en school

Vroege Interventie Psychose Team (VIP-team)

Voor mensen die voor het eerst een psychose doormaken bestaan onze Vroege Interventie Psychose Teams (VIP-team).

Wat doet het VIP-team?

Wil je leren omgaan met de stemmen, achterdocht en andere bijzondere ervaringen? En wil je hulp bij problemen met financiën, wonen, werken en/of opleiding? Het VIP-team maakt samen met jou een passend plan om jouw doelen te behalen. De behandeling die het VIP team biedt is op jou afgestemd.

Steun voor naasten en familie

Familie betrekken we nauw bij de zorg. De psychose heeft immers zoveel invloed op het dagelijks leven dat ook je partner, ouders en andere naasten hiermee te maken krijgen. Klaarstaan voor iemand met een psychose kost veel energie, emoties en tijd. Wij hebben diverse mogelijkheden om jouw naasten en familie te ondersteunen.

Vragen, advies en hulp?

Heb je vragen, wil je advies en/of hulp? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je bij ons direct (online) aanmelden voor behandeling. Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijg je duidelijkheid.

Aanmelden Contact