paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Rookvrije+generatie+849+x+424.jpg
06 juli 2022

We zijn rookvrij

Vanaf 1 juli mag er in en rondom de gebouwen van Antes niet meer worden gerookt. Dit 'Antes rookvrij' geldt voor iedereen: medewerkers, cliënten en bezoekers.  

Samen met vele andere instellingen en bedrijven zijn we op weg naar een rookvrije generatie als ook een rookvrije ggz. Antes stimuleert een gezonde leefstijl bij eigen medewerkers, maar ook bij cliënten en bezoekers. Roken, ook via elektronische sigaretten, hoort daar niet bij.

Wat betekent dit?  

Wat betekent dit 'Antes rookvrij' als je ons bezoekt, bij ons in behandeling bent of bij ons verblijft? Dit houdt in dat in het gebouw niet wordt gerookt, ook niet in aparte rookruimtes. Voor cliënten van de gesloten afdeling is er een balkon aangewezen als rookplek. Voor cliënten van de open afdeling geldt dat zij buiten roken.  

Stoppen met roken

Het rookvrijbeleid kan gevolgen hebben voor jou en jouw behandeling. Stoppen met roken is je eigen keuze. Niemand wordt daartoe verplicht. Heb je vragen over ons rookvrijbeleid of kun je ondersteuning gebruiken bij het stoppen met roken? Neem dan contact op met je behandelaar of begeleider voor meer informatie.

Waarom rookvrij?

  • Tabaksverslaving is één van de meest ernstige verslavingen. Wij gunnen iedereen een rookvrij leven en willen al onze cliënten een rookvrije behandelomgeving bieden.
  • Wij hebben een wettelijke plicht om al onze medewerkers een rookvrije werkomgeving te bieden.
  • De kans dat je behandeling slaagt wordt vaak groter als je niet rookt.
  • Je gezondheid verbetert en ook jouw stemming.
  • Zien roken, doet roken. Als jij bij ons niet rookt, breng je anderen niet in de verleiding om ook (weer) te gaan roken.