paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Rotterdam+849+x+424.jpg
08 maart 2023

Wandelend (bij)praten over bipolaire stoornissen

Tijdens een Rotterdamse bruggenwandeling kun je in gesprek gaan met professionals, cliënten en naasten over deze psychische stoornis. Deze wandeling is op 22 maart. Vertrekpunt is de Erasmusbrug (voor restaurant ‘Prachtig’) om 14.00 uur. Het Antes expertiseteam bipolaire stoornissen organiseert deze wandeling.

De wandeling is zo'n 3,5 kilometer, oftewel je loopt, praat, luistert een klein uur. De insteek is om er vooral een gezellige en sportieve middag van te maken. Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, als men daar behoefte aan heeft.

Loop mee als je meer wilt weten over bipolaire stemmingsstoornissen, ervaringen te horen en tips uit te wisselen. Het expertiseteam kan je meer vertellen over inzichten rondom behandeling. Door kennis met elkaar te delen willen we meer begrip creëren en het stigma verminderen.

Deze wandeling is vanwege World Bipolar Day, die een week (30 maart) later plaatsvindt. Het doel van World Bipolar Day is om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren. Elk jaar organiseert KenBiS (kenniscentrum bipolaire stoornissen) samen met plusminus (patiëntenvereniging) in Nederland een activiteit rondom een thema. Dit jaar is het thema is ‘KenBiS en plusminus; een actief netwerk’. Antes is een van de deelnemende instellingen aan KenBiS.