paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

spelduitreiking+website.jpg
28 oktober 2022

Vrijwilligers zijn in het zonnetje gezet

Onze vrijwilligers werden 11 oktober in het zonnetje gezet tijdens de spelduitreiking in samenwerking met Johanniter Nederland. De vrijwilligers krijgen een speld als ze minimaal 1 jaar of zelfs meer dan 5 jaar actief zijn. De feestelijke uitreiking was in restaurant Tante Sjaar.  Een initiatief in samenwerking met Woonbron en wijkvereniging de nieuwe nachtegaal. 

De vrijwilligers werden verwend met een brownie of blondie bij binnenkomst. Vervolgens kregen zij de felbegeerde speld en een herfstige bos bloemen. Vrijwilligers die minimaal 1 jaar actief zijn, krijgen een hupspeld. Dit gold voor Kirsten van der Werk, Mirjam Verhulst en Arie den Ouden. Elias Mujica kreeg zelfs een medaille van verdienste, omdat hij zich al 15 jaar inzet voor ons. Ook werden de vrijwilligers toegesproken door directeur Johanniter Nederland, Lidwien van der Reep en bestuurder Nicole Hermans. 

De speeches haalden herinneringen op, waardoor iedereen een mooi voorbeeld van zijn ervaringen deelde. Zo vertelde Mirjam bijvoorbeeld hoe bijzonder het was om tijdens de kerst te helpen in de kliniek. Elias heeft in de afgelopen 15 jaar ontzettend veel verschillende dingen gedaan, tot aan het knippen van de haren van cliënten. Sommigen kwamen speciaal terug voor de lekkere hoofdmassage die hij erbij gaf. Kirsten is kattenvrijwilligster. Samen met haar katten bezoekt zij woonlocaties. Niet alleen voor de cliënten ontspannend, maar ook voor collega’s een fijne afleiding tijdens de pauze. Arie helpt onze cliënten met ov te reizen, maar niet als ze zich niet aangekleed en opgefrist hebben. Sinds Arie komt, zijn de cliënten opgefrist en aangekleed voordat hij er is. 

Ondanks de bescheidenheid van de vrijwilligers in het begin, waren ze zichtbaar trots op hun speld of medaille. Iedereen ging met een glimlach op zijn gezicht naar huis. Maar niet voordat ze een enorm stuk appeltaart hadden gegeten in Tante Sjaar.