paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Noem+hun+namen+849+x+424.jpg
24 november 2022

Terugblik op bijeenkomst 'Noem hun namen'

Antes en ook andere onderdelen van Parnassia Groep hebben overleden cliënten die het afgelopen jaar woonden of in behandeling waren bij PG herdacht.

Met muziek en troostrijke woorden werd op de locatie in Poortugaal stil gestaan bij het loslaten van dierbaren. Cliënten en collega's luisterden naar diverse voordrachten. De namen van overleden cliënten in het afgelopen jaar werden een voor een genoemd. Er was de mogelijkheid om meer kaarsjes aan te steken voor namen die de aanwezigen graag wilden toevoegen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na afloop bleven de meeste mensen nog even napraten.

Den Haag

In de Fransiscuskerk op een Parnassia Groep locatie in Den Haag lagen witte stenen met daarop de namen van de overledenen. Cliënten, collega's en en familieleden stonden stil bij de overleden dierbaren. Zij konden een kaarsje 'branden' en iets vertellen. De herdenking werd gestreamd, zodat ook degenen die zelf niet aanwezig konden zijn toch de herdenking volgen. Zelfs vanuit Suriname was er belangstelling. 

Castricum

Op de Parnassia Groep locatie Castricum was er in 'De oude keuken' een laagdrempelige bijeenkomst waarin stilgestaan werd bij de mensen die ons lief zijn en die we missen: met live muziek (dwarsfluit en piano) en gedichten, kaarsjes en stilte, verhalen en herinneringen. Cliënten, vrijwilligers en collega's waren aanwezig. En na afloop was er koffie met iets lekkers: troost met taart.

Waardering

De aanwezigen waardeerden het zeer dat er een moment van bezinning en herinnering werd georganiseerd die met elkaar gedeeld kon worden.

‘Voor elkaar zijn we een hart onder de riem’, zei iemand.

Wil je reageren?

Stuur dan een mail naar Sylvie de Kubber, geestelijk verzorger.