paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Handen+fc+Margreet+Roos+849+x+424.jpg
31 januari 2024

Symposium: Ontmoeten is de basis van herstel

Op donderdag 7 maart vindt er een symposium plaats in Dominicanenklooster in Huissen. Het vertellen en vormgeven van je eigen levensverhaal blijkt met name voor mensen die in de psychiatrie zijn terechtgekomen een sleutel tot herstel te zijn. Tijdens deze dag vertellen bevlogen professionals en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie met hun verhalen hoe dit gestalte kan krijgen.

Herstelverhalen

‘Jouw verhaal doet er toe.’ Dat vormt de kern voor de vijfdaagse herstelverhalen welke Margreet Roos (geestelijk verzorger ggz-instelling Antes) en Pete Pronk (verhalenverteller) vanaf 2013 in het klooster van Huissen gestalte geven. Waarbij het gaat om mensen die in de psychiatrie terecht zijn gekomen ruimte, veiligheid en vertrouwen te bieden waarin zij, voor zover mogelijk, stukjes van hun verhaal kunnen delen. Het blijkt een heilzame werking te hebben, juist die langere tijd om elkaar écht te kunnen ontmoeten. Waardoor ze meer en meer in hun eigen kracht komen te staan, ook op langere termijn.

Inmiddels zijn we 10 jaar verder. En willen we het fenomeen ‘herstelverhalen’ opnieuw onder de aandacht brengen met dit symposium. Want wat hebben al deze reizen ons geleerd? Wat zijn voor nu onze inspiratiebronnen? En welke rol speelt ontmoeten hierbij?
Op het symposium zullen twee cliënten van Antes een bijdrage hebben in de vorm van een herstelverhaal. Het hele programma vind je hier.

Waar en wanneer?

Stadsdam 1, 6851 AH Huissen.
Donderdag 7 maart van 10:00 – 17:00 uur.

Voor wie?

Professionals en cliënten vanuit de ggz, lichaamsgerichte therapeuten, geestelijk verzorgers, ervaringsdeskundigen, studenten, belangstellenden.

Meld je aan

Deelname is €90. Voor cliënten en studenten is dit €37,50.
Aanmelden voor het symposium