paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Staatssecretaris+VWS+bezoekt+KRA+849+x+424.jpg
30 maart 2023

Staatssecretaris op bezoek in Kliniek Rotterdam Alexander

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS en Marcel de Kort, secretaris Nationaal Rapporteur Verslavingen, laten zich bijpraten over de ontwikkeling van verslavingsartsen. Dat deden ze afgelopen donderdag op de Kliniek Rotterdam Alexander.

Ineke de Noord (verslavingsarts KNMG en secretaris van de Vereniging Voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN)) en Mary Janssen van Raay, verslavingsarts KNMG en hoofd opleiding tot verslavingsarts (NOVA), namen de staatssecretaris mee in de ontwikkeling van het specialisme verslavingsarts en de belangrijke positie die deze inneemt in de zorg. Ook werden veel voorbeelden vanuit de praktijk besproken.

Verpleegkundigen Nadia, Gisela en Rashinda, namen de staatssecretaris mee naar afdeling Ceder waar jongeren met middelenafhankelijkheid in de leeftijd van 15-24 jaar worden behandeld. Hier ging de staatssecretaris in gesprek met jongeren. Van Ooijen was erg betrokken bij de verhalen die hij hoorde en wilde ook van de jongeren en collega’s horen waar zij oplossingen en verbetermogelijkheden zien die hij “mee kan nemen naar Den Haag”.

Naast een aantal oplossingsrichtingen voor de hervormingsagenda jeugd werd de boodschap meegegeven dat er onvoldoende woonplekken voor kwetsbare jongeren zijn en we een toename zien in het gebruik van opiaatachtige middelen als oxycodon bij jongeren. Na afloop gaf de staatssecretaris aan erg onder de indruk te zijn van onze inzet, professionaliteit en betrokkenheid bij onze cliënten.