paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Antes+logo.png
01 december 2020

Naamswijziging: Bouman Kliniek wordt Kliniek Rotterdam Alexander

Per 1 december 2020 verandert de Bouman Kliniek haar naam in Kliniek Rotterdam Alexander. Na bijna 20 jaar een begrip te zijn geweest in de regio Rijnmond verandert de naam.

De naam van de kliniek verwees naar neuroloog en psychiater Prof. Dr. K.H. Bouman, grondlegger van de eerste medische consultatiebureaus voor alcoholisme in Rotterdam en Dordrecht die in 1910 werden opgericht. De Bouman Kliniek richtte zich als onderdeel van voormalig Bouman GGZ de afgelopen decennia vooral op de behandeling van verslavingsziekten. Door het samen gaan van Bouman GGZ, Delta Psychiatrisch Centrum en Bavo-Europoort onder de naam Antes, is een robuuste en integrale aanbieder van ggz zorg ontstaan.

De verwijzing naar Bouman is in deze dan ook niet meer passend en wordt hierom gewijzigd naar Kliniek Rotterdam Alexander. We kiezen er voor om binnen Antes klinieken te vernoemen naar de naam van de wijk of straat. Zo is de kliniek gemakkelijk vindbaar voor onze patiënten, familie en bezoekers.

Het behandelaanbod blijft vooralsnog hetzelfde, wel wordt binnen Antes de behandeling voor verslaving en psychiatrie steeds verder geïntegreerd. Dat zal ook in Kliniek Rotterdam Alexander steeds verder worden doorontwikkeld.

Antes blijft, als betrokken ggz organisatie in de regio Rijnmond, behandeling en begeleiding bieden aan kwetsbare mensen die hulp zoeken bij hun verslaving of psychiatrische problematiek. Antes is onderdeel van Parnassia Groep.