paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

mondmosker+849+424.png
23 februari 2022

Mondneusmasker in Parnassia Groep blijft

Om onze kwetsbare cliënten en collega’s zoveel mogelijk te beschermen, blijft het ook na 25 februari verplicht om preventief een mondneusmasker te dragen binnen onze locaties. Hou altijd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot andere cliënten en onze collega’s.

Het risiconiveau in Nederland staat op 'ernstig’ en daarom houden we deze maatregelen aan. Zo voorkom je dat je zelf ongemerkt besmet raakt of dat je cliënten of collega’s ongemerkt kunt besmetten. En waarborgen we de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg.

Behandeling op locatie

Wanneer je onze locaties bezoekt, is het verplicht een mondneusmasker te dragen. In ieder geval bij binnenkomst, in de wachtruimten en als je rondloopt. Als je zit in de behandelkamer mag het mondneusmasker af.

Heb je verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn hoesten, koorts of verhoging, benauwdheid of kortademigheid plotseling verlies van reuk of smaak? Kom dan niet naar onze locatie. We vragen je contact op te nemen met je behandelaar om de afspraak digitaal te doen, bijv. via online behandeling, beeldbellen of telefonisch. Zo kan je behandelafspraak toch doorgaan.

Bezoek door familie en naasten

Cliënten die verblijven op een van onze klinieken of woonvormen mogen bezoek ontvangen. Voor zowel de cliënt als de bezoeker geldt dat zij geen verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn hoesten, koorts of verhoging, benauwdheid of kortademigheid plotseling verlies van reuk of smaak mogen hebben als zij op bezoek willen komen. Dit geldt ook voor anderen in het huishouden. Bij één of meerdere klachten is het niet mogelijk om langs te komen op onze locatie.

Wanneer je onze locatie bezoekt voor een bezoek aan je naaste, draag je een mondneusmasker. Bij binnenkomst, op de gangen en als je op minder dan 1,5 meter afstand van je naaste zit. Geef ruimte aan mede-cliënten, hou het liefst zo veel mogelijk anderhalve meter afstand en neem de hygiëne maatregelen in acht.

Het kan zijn dat de bezoekersregeling tussentijds wordt aangepast om onze cliënten en collega’s te beschermen. Neem contact op met de locatie voor actuele informatie.

Wij willen veilige zorg blijven leveren aan onze kwetsbare cliënten, want het coronavirus is nog niet weg. Naast het dragen van een mondneusmasker en 1,5 afstand houden blijven de basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, daarom nodig.​