paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Respijthuis+849+x+424+.jpg
03 december 2021

Kom even tot rust in het respijthuis

Ben je inwoner van Rotterdam en heb je een time-out nodig of behoefte aan aandacht? Dan is het respijthuis misschien wel iets voor jou. Let op: je hoeft niet in zorg te zijn om in het respijthuis te verblijven.

Het respijthuis is een gastvrije plaats waar je jezelf kunt zijn en even bij kunt komen. Heb je psychische problemen of met impactvolle ervaringen te maken, zoals burn-out, relatieproblemen, verlies of problemen op het werk? Dan kan je in het respijthuis tot rust komen en werken aan je herstel. In het respijthuis ben je vrij om je eigen dag in te delen.

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan staan er begeleiders, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen voor jou klaar. In het respijthuis staat alles in het teken van jouw welzijn.
Wil je afleiding? Dan kun je deelnemen aan een van de activiteiten in de Plint op de begane grond. Ook kun je samen met andere gasten koken of dingen ondernemen.

In het respijthuis worden gezelligheid, kleinschaligheid en huiselijkheid gecombineerd met ondersteuning om je problemen een plek te geven. Door het delen van je problemen, breng je in kaart wat je nodig hebt om weer in balans te komen.
​​​​​​​Kortom: je bent er bij ons even tussenuit en je staat er niet alleen voor.  

Hoe werkt het?  

Denk je dat het respijthuis voor jou een uitkomst is? Vul dan het formulier (ga naar beneden op de pagina) op de website van de Wende in of bel naar 010-4401030. Daarna wordt er contact opgenomen voor een kennismaking. Deze zal zo mogelijk overdag of aan het begin van de avond zijn. Samen kijken we of het respijthuis de juiste plek voor je is. Meer informatie over het respijthuis vind je hier.

Het respijthuis voor Rotterdammers is gezamenlijk opgezet door Antes met CVD. (
Centrum Voor Dienstverlening: maatschappelijke opvang, maatschappelijke dienstverlening en hulp bij crisissituaties in (regio) Rotterdam.) In het respijthuis kunnen zij kort (maximaal 2 weken) logeren om tot zichzelf komen.