paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

27154Antes_beeld_09+-+denk+aan+context+%281%29+849+424.jpg
03 maart 2022

Jouw verhaal doet er toe

Het vertellen en vorm geven van je eigen werkelijke verhaal kan je helpen op de weg naar herstel. Daarom organiseren wij herstelweken. Van 4 tot 8 april is er weer een herstelweek. Tijdens deze herstelweek ga je aan de slag met je eigen verhaal. Kan je hulp gebruiken bij het leren leven met een psychische probleem? Wellicht is de herstelweek dan iets voor jou.

Een stuk van je levensverhaal vertellen is een stuk van jezelf vertellen. Dat is hoe dan ook kwetsbaar. Zeker als er stukken zijn in je verhaal die omgeven zijn met angst, schaamte en oordeel. Het liefst stop je die zo diep mogelijk weg. Alleen lijkt het dat hoe meer je ze weg duwt, hoe sterker ze weer onverwacht de kop opsteken en vaak donkerder en dreigender dan ooit tevoren.

“Omdat het zo’n veilige plek is, durf ik echt dingen te delen die ik nooit eerder heb durven delen.”

Het doel van de vijfdaagse is om je een stem te geven en je in je kracht te zetten. Met name de open benadering en het gebruik van creatieve en expressieve werkvormen geven je de mogelijkheid om voor jou essentiële stukken van je verhaal naar buiten te brengen, zichtbaar te maken en te delen met je groepsgenoten. Om zo te mogen zijn wie je ten diepste wel bent. Waar het om gaat is dat jij als deelnemer echt iets aan deze vijf dagen hebt. Dat het een steun in de rug is, sterker maakt en vertrouwen kan schenken. Het programma is er voor jou en is afgestemd op de deelnemers.  

“alles was aanwezig om mij weer mens te laten voelen”

De eerstvolgende herstelweek is van 4 tot 8 april, maar je kunt je ook al opgeven voor de herstelweken daarna:

  • 22-26 augustus
  • 21-25 november

In de video vind je meer informatie over de herstelweek. Je kunt je aanmelden via een e-mail.