paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

2+vrouwen+825+650.jpg
19 augustus 2022

Het nieuwe schooljaar gaat van start bij de zorginnovatie centra

De zomervakantie zit er bijna op. Sommigen van jullie krijgen nog vakantie terwijl anderen allang weer zijn begonnen met werken, maar voor wie de zomervakantie er zeker bijna op zit, zijn de leerlingen en stagiaires van de zorginnovatiecentra. Komende weken starten de nieuwe leerlingen en stagiaires op onze ZIC’s.

Terwijl de nieuwe leerlingen en stagiaires misschien nog niet precies weten wat ze te wachten staat, gaan de leerlingen van het eerste jaar door naar een nieuwe afdeling. Ze hebben het afgelopen jaar veel geleerd en kijken er naar uit om te starten op een volgende afdeling waar ze weer nieuwe dingen gaan leren. Het concept van een zorginnovatiecentrum biedt studenten een nieuwe manier van leren. Studenten leren letterlijk in de praktijk. Op woensdag en vrijdag worden er bijvoorbeeld voor de leerlingen en stagiaires van kliniek U ZIC-leerdagen georganiseerd. Hier komen docenten, collega's, leerlingen en stagiaires samen om van- en met elkaar te leren. 

GGZ toegankelijk voor studenten
De samenwerking met scholen is intensiever op de ZIC, omdat docenten worden betrokken bij wat er op de werkvloer speelt en ook regelmatig aanwezig zijn. Het is een dynamische leeromgeving waarbij we met- en van elkaar leren. Zo maken we werken en leren in de ggz toegankelijker voor studenten. Zij kunnen direct ervaren hoe je het verschil kunt maken in het leven van cliënten in een professionele en afwisselende werkomgeving. Hiermee wordt de kans ook nog eens vergroot dat studenten voor een verdere carrière in de ggz kiezen.

Aanbod bij het ZIC
Bij de ZIC’s bieden wij onder andere scenarioleren. Dit betekent dat je een leert van een praktijksituatie met behulp van beeldtechnologie. Hiermee proberen wij de creativiteit en het kritische denkvermogen te stimuleren om zo de kwaliteit van zorg te verbeteren.
Ook worden er regelmatig klinische lessen gegeven om kennis en informatie uit de praktijk met elkaar te delen.

Wil je zien hoe het eraan toe gaat bij een ZIC. Bekijk dan nu onderstaand filmpje.