paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Herstelweek+anteszorg.nl.png
08 september 2022

Herstelweek

Wat deed jij in de week van 22 augustus? Onze cliënten lieten hun kracht en moed zien tijdens een herstelweek. Tijdens deze week delen cliënten hun verhaal. Een stuk van hun levensverhaal vertellen is een stuk van zichzelf vertellen. Dat is hoe dan ook kwetsbaar. Zeker als er stukken zijn in het verhaal die angst, schaamte en oordeel betreffen.  Tijdens de herstelweek kwam er stapje voor stapje stukjes van hun verhaal tevoorschijn. 

Verhalen delen en herstellen

Het vertellen en vorm geven van je eigen werkelijke verhaal kan je helpen op de weg naar herstel. Daarom organiseren wij drie keer per jaar een herstelweek. Eind augustus was er weer zo’n  herstelweek. Tijdens deze week is er alle rust en ruimte voor cliënten om stil te staan bij en aan de slag te gaan met eigen verhaal. Deelnemers zijn enthousiast over de herstelweken. Zo geven zij aan dat ze dingen durfden te delen tijdens de week die ze nooit eerder durfden te delen.

“Vooraf schrijf ik aan jullie dat mijn behoefte is: Uit mijn hoofd, naar mijn gevoel, naar mijn lijf! Verder komen in acceptatie van mijn kwetsbaarheden en ze meer gaan omarmen als iets dat bij mij hoort en me heeft gevormd wie ik ben. Meer zelfliefde, waardoor ik ook meer liefde aan anderen kan geven.
Nu, de avond voor vertrek, kijk ik terug op een week waarin niet alleen deze behoefte is vervuld, maar waarin ik ook een indrukwekkende reis heb gemaakt, met bijzondere medereizigers en inspirerende reisbegeleiders! Een reis waarbij de eindbestemming onbekend blijft, maar waarbij mijn rugzak is gevuld met prachtige nieuwe inzichten, reflecties en krachtige manieren om nog verder te reizen!”

Ben jij ook moedig genoeg om je verhaal te delen? De laatste herstelweek van dit jaar is van 21 – 25 november. Je kunt je aanmelden via een mail.