paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Tandartsdag+Antes+26+mrt+22.jpg
28 maart 2022

Kwetsbare Rotterdammers met gebitsproblemen geholpen door tandartsteam Antes

Tijdens de tandartsdag afgelopen zaterdag (26 maart) konden kwetsbare Rotterdammers met acute pijnklachten en/of gebitsproblemen die een tandartsbehandeling zelf niet kunnen betalen terecht bij ons op de locatie Poortmolen in Capelle aan den IJssel. Het tandartsteam van Antes zette zich vrijwillig in om mee te werken aan de tandartsdag.

Er zijn veel kwetsbare Rotterdammers met acute pijnklachten en/of gebitsproblemen die een tandartsbehandeling zelf niet kunnen betalen. Deze mensen blijven lange tijd doorlopen met hun pijn. Door deze (ernstige) gebitsklachten worden hun mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven beperkt.

Tandarts Li Lian Tan en tandartsassistent Jacqueline van Rossum verlenen al ruim 13 jaar zorg aan kwetsbare mensen, zoals onze opgenomen en ambulante cliënten, maar ook voor daklozen via het Leger des Heils.

Jacqueline: “Wat was het tof om hieraan mee te werken: hulp bieden aan mensen die buiten de boot vallen om verschillende redenen. Blije gezichten en met een schoon gebit de deur weer uit. Pijnlijke kiezen getrokken en vullingen gelegd, onder andere voor een jongeman die komende week naar de rechter moet en daar heel graag fatsoenlijk voor de dag wil komen: de dankbare blik in zijn ogen vertelde alles.”

Het tandartsteam kreeg een certificaat als een tastbare herinnering aan deze dag. Antes kreeg een mooi bord waarmee we cliënten en bezoekers op Poortmolen kunnen laten zien dat Antes kwetsbare mensen op verschillende manieren helpt.