paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

peerpoint.jpg
09 december 2021

De kracht van contact met lotgenoten

Eigen herstelervaringen inzetten om anderen te helpen. Dat is het fundament onder PEERpoint. Deze organisatie is een initiatief van het Leger des Heils, De Hoop, Antes, Yulius en Eleos. Bijzonder is dat PEERpoint in Dordrecht gerund wordt door gediplomeerde ervaringsdeskundigen. Zij snappen wat de ander doormaakt, omdat ze zelf ook in een soortgelijke situatie hebben verkeerd.

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je daardoor of na zo'n ingrijpende gebeurtenis je gebruikelijke leven niet meer kunt oppakken. En dan is het fijn om er met anderen erover te praten die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Voor begrip en herkenning. Maar voor ook hoop en perspectief. En om van elkaar te leren van elkaar. Dat biedt PEERpoint.

Zo’n ingrijpende gebeurtenis verwerken heet herstellen. Dat traject van herstel is voor iedereen uniek. Het delen en leren van elkaars verhalen en ervaringen is een waardevolle toevoeging aan dat traject. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat die kwijt wil. Wat voor de een niet werkt, kan bij de ander wel werken. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat die kwijt wil. dat voor de ander wel doen, maar dan moet je het wél kennen. Daarom is het zo belangrijk om ervaringen en inzichten te delen. Je leert van elkaars verhalen.”

Want, even voor alle duidelijkheid, PEERpoint biedt activiteiten aan, geen therapie! En het mooie is dat iedereen ook zonder (door)verwijzing terecht kan. Dus ook mensen die die nu op een wachtlijst voor een behandeling staan kunnen zich aanmelden. Dat is heel mooi, want het zou zomaar kunnen dat door deelname aan de activiteiten bij PEERpoint minder (ggz) zorg nodig is, of misschien zelfs helemaal geen (ggz) zorg.

Kijk voor het winterprogramma op www.peerpointherstelacademie.nl. Als je vragen hebt, stuur een mail naar info@peerpointherstelacademie.nl of bel 06-10152712 (maandag tot en met donderdag).
Lees ook het interview met Tamara Kinnigin, de ervaringsdeskundige projectleider bij PEERpoint