paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Disoreren+extern.jpg
18 augustus 2022

Client ontwikkelt tool om zichzelf en anderen te helpen

Cliënten zijn meer dan hun psychische kwetsbaarheden. Zo is één van onze cliënten webdeveloper. Hij heeft een tool ontwikkeld waar hij zichzelf én anderen mee helpt. Met de applicatie DISoreren kunnen zij makkelijk ideeën en gedachten ordenen. 

Abdelhakim heeft een dissociatieve stoornis: een psychische aandoening die kan ontstaan bij trauma in de kindertijd. Het kind neemt afstand van zichzelf en van wat er gebeurt om om te kunnen gaan met deze traumatische ervaringen. Zo ontstaan meerdere (dissociatieve) onderdelen van de persoonlijkheid.

Al zo lang hij zich kan herinneren, stuurt Abdelhakim zichzelf sms-berichten om dingen te kunnen herinneren en op te slaan. Om gedachten en ideeën makkelijker te ordenen ontwikkelde hij een online memobord dat vanaf elk device toegankelijk is via de website disoreren.nl. Uniek aan deze tool en handig voor mensen met DIS, is dat de gebruiker iedere memo onder een andere naam kan aanmaken. Zo leert de gebruiker de verschillende onderdelen van de persoonlijkheid kennen en samenwerken. Ook voor mensen zonder DIS kan DISoreren handig zijn, bijvoorbeeld om dingen op te schrijven en te bewaren voor een therapeut of voor zichzelf.