paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

eerste+paal+confetti+849+424.jpg
12 december 2022

Bouw van nieuwe kliniek officieel gestart

Onder grote belangstelling van collega’s, cliënten en omwonenden is op woensdag 7 december symbolisch de eerste paal geslagen van de nieuwe kliniek voor acute en kortdurende behandeling: Kliniek J.

Rond 16.00 uur verzamelde een grote groep van belangstellenden zich op het terrein van Antes in Poortugaal. Hier werden zij welkom werden geheten door Suzanne Nauta, directeur bedrijfsvoering van Divisie Klinisch Zuid Antes. Voordat de symbolische eerste paal geslagen werd ging Suzanne Nauta in gesprek met burgemeester Jolanda de Witte van Albrandswaard en andere belangrijke vertegenwoordigers. “Het is goed dat Antes investeert in goede en duurzame voorzieningen. Voor cliënten is het erg belangrijk om terecht te kunnen in een prettig gebouw met moderne faciliteiten. Ik ben blij dat we vanuit een goede relatie ook samenwerken aan een veilige omgeving voor de inwoners van Albrandswaard.”, aldus de burgemeester.

Belang van veiligheid, verduurzaming en kwalitatief goede huisvesting

Bas Molijn, bestuurder bedrijfsvoering van Antes vertelde over het belang van veiligheid, verduurzaming en kwalitatief goede huisvesting voor cliënten en medewerkers. Ook de cliëntenraad was in haar nopjes, Kees de Wit gaf namens hen aan blij te zijn dat de nieuwe kliniek straks voldoet aan de nieuwste en toekomstige standaarden. Manager Peter van Hese vertelde over het belang van het continu blijven vernieuwen van de zorg en de veilige werkomgeving voor cliënten en collega’s, Martin Verloop, gaf aan veel voordelen voor collega’s te zien: meer werkplezier in een veilige, schone, nieuwe werkplek waar zij de beste zorg kunnen bieden.

De eerste paal

Vervolgens werd op ambachtelijke wijze de eerste paal geslagen door gezamenlijk handmatig het gewicht op te trekken en weer neer te laten. Twee confettikanonnen sloten de feestelijke gebeurtenis bruisend af. Bekijk de video op de website van de Schakel om te zien hoe de eerste paal in de grond werd geslagen.

Over Kliniek J acute en kortdurende behandeling

De kliniek krijgt een capaciteit van 192 bedden verdeeld over drie verdiepingen zodat de verschillende doelgroepen een eigen plek hebben. Het gebouw wordt voorzien van de nieuwste technische snufjes zoals een stevig wifi-netwerk. De behandeling van cliënten kan zich daardoor uitbreiden met e-health. Cliënten krijgen naast hun behandeling aanvullend modules die zij zelfstandig of met hulp op een device kunnen doen.

Waarom vernieuwt Antes haar Klinieken?

Antes wil dat cliënten en collega’s verblijven en werken in kwalitatief hoogwaardige gebouwen. Om dit waar te maken, zijn veranderingen nodig zoals nieuwbouw en het sluiten van enkele huidige klinische locaties en verhuizingen. Sommige gebouwen zijn aan het eind van hun technische levensduur. Hierom worden deze op termijn gesloopt en komt er een nieuwe kliniek voor in de plaats.