paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Benno+Bakker-1400.png
01 augustus 2022

Benno Bakker nieuwe plaatsvervangend opleider psychiatrie in Rijnmond

Per 1 augustus is Benno Bakker de nieuwe plaatsvervangend opleider bij de opleiding psychiatrie in de regio Rijnmond. Hij is de opvolger van Niels Mulder, die afgelopen mei is aangesteld als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

Bakker werkt op dit moment bij een VIP-team van Antes (Vroege Interventie Psychose) in het centrum van Rotterdam. Daarnaast is hij de afgelopen jaren als affiliatiecoördinator intensief betrokken geweest bij de herinrichting van de coassistentenopleiding in de regio Rijnmond.

Veelzijdige medisch specialist

“Het geeft mij veel energie en voldoening om jonge collega’s te begeleiden in hun professionele ontplooiing”, vertelt Bakker. “Ik zie de psychiater als een moderne en veelzijdige medisch specialist. Het recent herziene opleidingsplan voor psychiaters in opleiding biedt veel nieuwe aanknopingspunten die hierbij aansluiten. Ik zie uit naar de samenwerking binnen de Parnassia Groep Academie en hoop dat ik als plaatsvervangend opleider een goede bijdrage kan leveren aan de vorming van onze toekomstige collega's.” Benno Bakker zal zijn werkzaamheden uitvoeren samen met hoofdopleider Nico van Beveren.

Wil jij psychiater worden in Rotterdam?

Je kunt nog solliciteren op een opleidingsplaats die start in april of oktober 2023.

Meer informatie over de opleiding