paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

PEERpoint+849+x+424.png
08 november 2023

Bekijk het winterprogramma '23 van PEERpoint in Dordrecht en Gorinchem

Eigen herstelervaringen inzetten om anderen te helpen. Dat is het fundament onder PEERpoint. Zij snappen wat de ander doormaakt, omdat ze zelf ook in een soortgelijke situatie hebben verkeerd. Worstel jij ook ergens mee? Bekijk het winterprogramma van PEERpoint in Gorinchem en Dordrecht met vele verschillende gratis bijeenkomsten. 

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je je grip op het dagelijkse leven kwijt bent geraakt. En dan is het fijn om er met anderen erover te praten die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Voor begrip en herkenning. Maar voor ook hoop en perspectief. En om van elkaar te leren van elkaar. Dat biedt PEERpoint.

In Dordrecht

Zo is er op 4 december weer een DUO-training. Dit is een training van 1 dagdeel voor een cliënt samen met de hulpverlener over herstel. Wil jij nog beter samenwerken met jouw hulpverlener? Samen inzichten opdoen over jouw herstelproces in het bijzonder? Kom dan naar deze interessante training en neem je hulpverlener mee.  

Volg de WRAP-training (Wellness Recovery Action Plan). WRAP is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven. WRAP is voor iedereen die persoonlijke verantwoordelijkheid wil nemen voor het eigen welbevinden en erachter wil komen wat voor hem of haar werkt. De WRAP-training wordt gegeven door een speciaal hiervoor opgeleide ervaringsdeskundige.

In onze training 'Emoties, wat heb je eraan?' wordt in 8 bijeenkomsten emoties verkend en erkend en onderzoek je hoe je met ze mee kan bewegen in plaats van ze af te wijzen of te onderdrukken. Wat willen jouw emoties jou vertellen? Waarom stop je ze weg? En welke prijs betaal je er ongemerkt voor.

In Gorinchem

Doe mee aan de workshopserie hechtingsstijlen. De manier waarop je als kind hebt kunnen hechten aan je opvoeder kan van invloed zijn op hoe jij als volwassene in het leven staat. Bewustwording van jouw hechtingsstijl kan verklaren waarom je je in een bepaalde situatie steeds op een bepaalde manier gedraagt en wat het effect van jouw hechtingsstijl is op jouw leven.  

Bekijk de activiteitenkalenders van Gorinchem en Dordrecht

Er worden in de komende maanden allerlei workshops georganiseerd. Kijk op de activiteitenkalender van Gorinchem en Dordrecht voor meer informatie. 

De dienstverlening van PEERpoint is gratis voor mensen die in eigen regie aan hun herstel willen werken. Voor alle activiteiten geldt dat je je wel even moet aanmelden via de website.

Eerst even kennismaken?

Ben je benieuwd naar PEERpoint Herstelacademie? Kom dan eens naar 1 van onze maandelijkse kennismakingsbijeenkomsten in Dordrecht of Gorinchem.

Wat is PEERpoint?

Even voor alle duidelijkheid: PEERpoint is geen inloop, geen hulpverleningsinstantie, geen dagbestedingscentrum en geen re-integratiekantoor.
Het is een plek waar lotgenoten elkaar op basis van gelijkwaardigheid sociale, emotionele en praktische steun bieden. Dit gebeurt via trainingen, workshops en supportgroepen.

Het is een initiatief van het Leger des Heils, De Hoop, Antes, Yulius en Eleos.