paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

PEERpoint+849+x+424.jpg
08 februari 2024

Bekijk het voorjaarsprogramma '24 van PEERpoint in Dordrecht en Gorinchem

Eigen herstelervaringen inzetten om anderen te helpen. Dat is het fundament onder PEERpoint. Zij snappen wat de ander doormaakt, omdat ze zelf ook in een soortgelijke situatie hebben verkeerd. Worstel jij ook ergens mee? Bekijk het voorjaarsprogramma van PEERpoint in Gorinchem en Dordrecht met vele verschillende gratis bijeenkomsten.

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je je grip op het dagelijkse leven kwijt bent geraakt. En dan is het fijn om er met anderen erover te praten die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Voor begrip en herkenning. Maar voor ook hoop en perspectief. En om van elkaar te leren van elkaar. Dat biedt PEERpoint.

In Dordrecht

Van kennismaken met een kopje koffie of thee tot een serie van vier bijeenkomsten over herstel. Of ook een serie van vier bijeenkomsten waar samen gekeken gaat worden hoe we aan onze gevoelens en behoeften woorden kunnen geven. En nog veel meer. Bekijk de kalender.

In Gorinchem

Twee bijeenkomsten over angst en hoe je dat vooruit kan helpen. Of de training 'kwetsbaarheid begint met moed'. Kijk in de kalender voor iets wat he interessant vindt. Ook in Gorinchem kun je op een aantal data gewoon even binnenkomen voor een kop koffie of thee, kennismaken en kijken of PEERpoint iets voor je is.  

Gratis maar wel even aanmelden

De dienstverlening van PEERpoint is gratis voor mensen die in eigen regie aan hun herstel willen werken. Voor alle activiteiten geldt dat je je wel even moet aanmelden via de website.

Wat is PEERpoint?

Even voor alle duidelijkheid: PEERpoint is geen inloop, geen hulpverleningsinstantie, geen dagbestedingscentrum en geen re-integratiekantoor.
Het is een plek waar lotgenoten elkaar op basis van gelijkwaardigheid sociale, emotionele en praktische steun bieden. Dit gebeurt via trainingen, workshops en supportgroepen.

Het is een initiatief van het Leger des Heils, De Hoop, Antes, Yulius en Eleos.