paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Antes+logo.png
04 maart 2021

Antes en Zadkine gaan samen opleiden voor werk in ggz

Antes gaat intensief samenwerken met Zadkine om mbo-studenten op te leiden voor het werk in geestelijke gezondheidszorg. Dat hebben Antes, dat gespecialiseerd is in psychiatrie en verslaving, en het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College vandaag afgesproken in een intentieverklaring.

Het doel van de samenwerking is om de zorgstudenten van Zadkine ervaring te laten opdoen in het werken in de geestelijke gezondheidszorg en hen te enthousiasmeren om na hun afstuderen te kiezen voor het werk in de GGZ. Studenten van Zadkine gaan niet alleen ervaring op doen via stages, maar op termijn ook via een Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Dit is een speciale afdeling waar medewerkers en studenten samenwerken, met als doel om zorgverlening, opleiden, leren, innoveren en onderzoeken te combineren en te verbeteren. Beide organisaties zijn met name actief in de regio Rijnmond, waardoor de samenwerking ook praktische voordelen biedt.

 

Waardevolle samenwerking

Aniel Ramawadh, lid van het College van Bestuur van Zadkine:

“De samenwerking met Antes is waardevol voor Zadkine, maar nog meer voor onze studenten. De coronacrisis heeft een duidelijke impact op hen, of het nu gaat om stageproblematiek of om het gebrek aan sociale contacten. Dan is het bijzonder prettig dat we het werken en leren in een maatschappelijk relevante sector als de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker kunnen maken voor onze zorgstudenten.” 

Toegankelijker ggz

Nicole Hermans, voorzitter van het bestuur van Antes:

”Met deze samenwerking maken we werken en leren in de ggz toegankelijker voor studenten. Zij kunnen direct ervaren hoe je het verschil kunt maken in het leven van patiënten in een professionele en afwisselende werkomgeving. Hiermee wordt de kans ook nog eens vergroot dat studenten voor een verdere carrière in de ggz kiezen.”