paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Tante+Sjaar+inspreken+849+x+424.jpg
24 november 2021

Alliantie Tante Sjaar spreekt in bij Rotterdamse gemeenteraad

Op woensdag 24 november sprak Nicole Hermans, voorzitter bestuur van Antes samen met Geert Schipaanboord manager bij stichting Ontmoeting in namens de Alliantie Tante Sjaar bij de Rotterdamse gemeenteraad.

De Alliantie Tante Sjaar is een verbond tussen 13 Rotterdamse zorgorganisaties die samen een oproep doen aan de politiek. De Alliantie ziet een steeds groter wordende kloof ontstaan tussen burgers die mee kunnen komen en burgers die alsmaar meer moeite hebben om mee te komen. De coronapandemie heeft dit versterkt en extra duidelijk gemaakt. Vanuit deze constatering zijn de zorgorganisaties samengekomen om te bespreken hoe zij nog meer kunnen bijdragen om de stad en haar inwoners nog beter te ondersteunen. Zowel de Alliantie als het manifest zijn tot stand gekomen in restaurant Tante Sjaar van Antes, daarom zijn het manifest en de Alliantie naar Tante Sjaar vernoemd.

Vanuit de Alliantie is een manifest opgesteld -met vijf speerpunten- waarin aangeven wordt wat nodig is om de stad in de toekomst leefbaar en veerkrachtig te houden.

De Alliantie Tante Sjaar bestaat uit de volgende organisaties: Antes, CVD, Humane zorg, Leger des Heils, Maaszicht, NAS, Pameijer, Pauluskerk, Prokino, Stichting Corridor, Stichting Humanitas, Stichting Ontmoeting en Timon. De woningcorporaties Woonbron, Vestia, Havensteder, Woonstad en SOR steunen het manifest van Tante Sjaar.