paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

nieuws-roeien-in-herstel-hef.jpg
25 maart 2022

“Alcohol heb ik niet meer nodig, roeien is nu mijn sport”

Met een mooi artikel besteedt het AD vandaag aandacht aan ons project ‘Roeien in Herstel’. Een initiatief van onze collega Adrie Sluimer.

Zelf herstellende van een verslaving ontdekte hij dat roeien hem enorm hielp: “Het raakte mij enorm omdat er weer verbinding met de stad Rotterdam kwam, die mij jaren daarvoor liever kwijt dan rijk was”. Dus begon hij “Roeien in Herstel” waarbij verslaafden in herstel gaan roeien op de Maas. En inmiddels zelfs meedoen aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Kameraadschap, discipline, doorzettingsvermogen: het helpt je niet alleen bij het roeien, dat heb je ook nodig tijdens je leven en het herstel van een verslaving. Bekijk ook het filmpje dat het AD maakte.

Een nieuwe sponsor: DSW Zorgverzekeraar

Vorige week donderdag was er ook al heugelijk nieuws voor Roeien in Herstel. Het roeien brengt veel kosten met zich mee: een sloep, riemen, een ligplaats, wedstrijdkleding, trainingen, etc. Daarom is het roeiteam enorm blij met en trots op de nieuwe sponsor van hun sloep: DSW Zorgverzekeraar. Donderdag 17 maart werd de sloep, met daarop de nieuwe sponsor, feestelijk onthult bij DSW in Schiedam. DSW-directeur Aad de Groot en Bas Keijzer (teamleider GGZ bij DSW) hoefden niet lang na te denken. “Dit is zowel sport als preventie en dus goed voor de zorg. Dit gaan we gewoon doen”, vertelde Aad de Groot bij de onthulling. Lees hier meer over.

Slag om Herstel

De roeiers van Roeien in Herstel gaan samen met collega’s van Parnassia Groep binnenkort een grote uitdaging aan: in 24 uur van Den Helder naar Rotterdam roeien: de Slag om Herstel. Deze zou eigenlijk vorig jaar al plaatsvinden, maar werd vanwege storm afgeblazen. Gelukkig kunnen we nu mededelen dat het dit jaar wel doorgaat: op 17 en 18 juni. Later meer daarover.