Paginakop locaties generiek

IBT Rijnmond Noord Oost

IBT Rijnmond Noord Oost

IBT biedt intensieve behandeling thuis ter voorkoming en verkorting van een (vrijwillige) opname. Maximale behandelduur is 6 weken.

Het IBT-team is te bereiken via telefoonnummer 088 357 10 13. Dagelijks zijn de hulpverleners van het IBT-team bereikbaar van 8.30 tot 22.00 uur. ́s Nachts beantwoordt een verpleegkundige van het Meldpunt de telefoon en wordt er bij spoed waargenomen door de Crisisdienst Rijnmond. Wanneer je buiten kantoortijden telefonisch contact met ons opneemt is het erg belangrijk te benoemen dat je in zorg bij het IBT-team bent.

Het IBT-team

Het IBT-team is een multidisciplinair team en bestaat uit verpleegkundigen (HBO), SPV, systeem therapeutisch werker, arts, verpleegkundig specialist en een psychiater.

Verwijzen

Als (regie) behandelaar kun je jouw cliënt verwijzen voor Intensieve Behandeling Thuis. Je belt voor een aanmelding 088-3571013 (optie 2) tussen 11:30-14:30 uur en krijgt een triagemedewerker aan de lijn. Samen met deze collega lopen jullie de aanmelding door. Eventueel worden direct alle verdere noodzakelijke gegevens ingevoerd in een online aanmeldformulier. Het online aanmeldformulier kun je op elk moment invullen.

Terugkoppeling
Direct ná 14:30 uur is de triage van de aanmeldingen, hierna volgt er een terugkoppeling over de aanmelding. Er volgt alleen een terugkoppeling van de aanmeldingen die met de triagist besproken zijn. Ons principe is dat er IBT Rijnmond breed altijd plek is voor een cliënt in een (dreigende) psychiatrische crisis. Ook hebben we altijd plek voor een opname verkortende interventie.

Interventie in lopende behandeling
IBT is en blijft een interventie in een lopende behandeling. Daarom starten we onze betrokkenheid met een zorgafstemmingsgesprek (ZAG) met je, de cliënt en zo mogelijk betrokken naasten. Samen bepalen we dan de doelen en verdelen we de taken.

Contactinformatie overige IBT-teams

Aanmelden IBT