Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Persoonshaven

Woonlocatie Persoonshaven

Woonlocatie Persoonshaven ligt in de Rotterdamse wijk Feyenoord. Op loopafstand ligt het winkelcentrum De Vuurplaat. Winkelcentrum Zuidplein is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Om de hoek vind je een kleine buurtsupermarkt. De locatie ligt aan het water. Je kunt dus van een mooi uitzicht genieten. De woonbegeleiding is aanwezig van 8.00 uur tot 22.30 uur. In de nacht is er geen begeleiding aanwezig.

Hoe ziet je woning eruit?

Bij Persoonshaven wonen 24 bewoners. Elke woning is even groot. De woning bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, een kleine keuken en een eigen badkamer. Ook is er een ruimte voor een wasmachine en droger. Er is een lift in het gebouw aanwezig. Op de begane grond zit het kantoor van de begeleiding en een gezamenlijke ruimte waar bewoners met elkaar eten en koffie drinken. Op de begane grond is ook een ruimte waar activiteiten worden gehouden.

Voorzieningen

  • Eigen badkamer
  • Eigen voordeur
  • Eigen keuken
  • Gezamenlijke ruimte
  • Openbaar vervoer in de buurt
  • Park in de buurt
  • Gebruik van gratis wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider. Samen koffie drinken met medebewoners kan elke dag tussen 9.30 uur en 10.30 uur en tussen 19.00 uur en 20.00 uur in de gezamenlijke ruimte.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Persoonshaven 404 in Rotterdam. Dit is in de wijk Feyenoord, een gezellige wijk waar op loopafstand veel winkels zijn, zoals op De Vuurplaat. Met de bus kun je naar het Zuidplein en met de tram naar de stad. Het openbaar vervoer is om de hoek. Er is een mooie plek aan het water om even te zitten en naar de schepen te kijken. Ook is er een binnentuin waar je kunt genieten van het mooie uitzicht. Men ziet deze locatie als een fijne locatie omdat er veel voorzieningen in de buurt zijn. In het Huis van de Wijk kan je terecht voor activiteiten zoals wandelen, gezamenlijk koken en sporten.

Wat is er verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.