Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Slinge

Woonlocatie Slinge

Woonlocatie Slinge ligt centraal in Rotterdam Zuid. Met de tram of bus ben je in korte tijd op het Zuidplein of in hartje Rotterdam. De bus stopt voor de woonlocatie en de tram is paar minuten lopen. Met de bus ben je binnen enkele minuten op metrostation Slinge. Op loopafstand zijn meerdere winkels zoals een supermarkt, een toko en een fietsenmaker.

Hoe ziet de woning er uit?

In deze woonlocatie wonen 25 bewoners. Je hebt een eigen kamer met meubels, zoals een kledingkast, tafel, stoel, bed, kleine koelkast en een wastafel. De douche en toiletruimte deel je met je medebewoners. Verder is er een gezamenlijke keuken en woonkamer. Er is ook een spelkamer en een fijn terras.

Voorzieningen

  • 24 uurs begeleiding
  • Winkels in de buurt
  • Openbaar vervoer in de buurt
  • Park in de buurt
  • Gezamenlijke ruimte
  • Wifi

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Er is een gedoogbeleid voor het gebruik van alcohol en drugs. Eerst richten we ons op het stabiliseren van gebruik en het aanleren van een dagstructuur. Vanuit deze basis wordt gewerkt aan de rehabilitatie. Voor de een houdt dit in met gebruik en voor de ander zonder gebruik.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Naast dagbesteding kan je deelnemen ochtend- en avondactiviteiten, zoals samen koffie of thee drinken met medebewoners en een praatje maken.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Slinge 5 in Rotterdam Zuid. Met de tram of bus ben je in korte tijd op het Zuidplein of in hartje Rotterdam. De bus stopt voor de woonlocatie en de tram is paar minuten lopen. Met de bus ben je binnen enkele minuten op metrostation Slinge. Op loopafstand zijn meerdere winkels zoals een supermarkt, een toko en een fietsenmaker.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: