Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Schürmannstraat

Woonlocatie Schürmannstraat

Woonlocatie Willem Schürmannstraat ligt in de Rotterdamse wijk Rubroek, vlakbij het Oostplein en de Goudsesingel. Winkels op de Goudsesingel zijn om de hoek, net als het openbaar vervoer (bus, tram en metro). Je hebt hier je eigen kamer met wc en douche en er is 24uur per dag begeleiding aanwezig.

Hoe ziet de woning er uit?

Op de woonlocatie Willem Schürmannstraat wonen in 20 bewoners. Op de begane grond zijn 12 kamers, het kantoor van de begeleiding en het washok. Op de eerste verdieping zijn 8 kamers, de woonkamer, keuken, gebruikersruimte en de binnenplaats. Er is geen lift, de begane grond is wel rolstoeltoegankelijk.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Gezamenlijke ruimte
  • Gebruikersruimte
  • Eigen badkamer
  • OV in de buurt
  • Winkels
  • Park
  • WIFI

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider. Je hebt ook corveetaken zoals koken, tafeldekken, afwassen en dweilen.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Willem Schürmannstraat 26 ligt in de Rotterdamse wijk Rubroek vlak bij Oostplein en de Goudsesingel. Het is een rustige wijk met een park, winkelstraten en openbaar vervoer dichtbij. Woonlocatie ligt niet ver van het centrum en is lopend en met de fiets goed bereikbaar.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Je kamer is voorzien van inrichting, bed, beddengoed, handdoeken, kast, tafel en stoelen.

Wonen bij Antes

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: