Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Romanohof

Woonlocatie Romanohof

De Romanohof ligt in de Rotterdamse wijk Prinsenland. In de buurt is het Prinsenpark, het zwembad en een winkelcentrum. Ook ligt winkelcentrum Alexandrium dichtbij. Het werk- en activiteitencentrum De Boszoom is op loopafstand.

Hoe ziet de woning er uit?

De Romanohof is een groot pand met 48 appartementen. In elk appartement zit een eigen douche, wc en keuken. De Romanohof is een woonlocatie voor drugsverslaafden. Er is een gebruikersruimte. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer, waar gezamenlijk gegeten wordt. Ook vind je hier de computers en een grote binnenplaats/tuin.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Eigen badkamer
  • Eigen keuken
  • Gezamenlijke ruimte
  • OV in de buurt
  • Park in de buurt
  • Wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider. Je kan ook zelfstandig koken en boodschappen doen.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Romanohof 7 in Rotterdam. De woonlocatie ligt in een rustige Rotterdamse wijk in de gemeente Alexander. In de buurt is het Prinsenpark, het zwembad en een winkelcentrum. Ook ligt winkelcentrum Alexandrium dichtbij. Het werk- en activiteitencentrum De Boszoom is op loopafstand.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wij werken aan gecontroleerd gebruik, waarbij we uitgaan van de regel wonen, werken en behandeling.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: