Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Reeweg Zuid

Woonlocatie Reeweg Zuid

Locatie Reeweg Zuid is een intensief beschermde woonvorm in Dordrecht. Wij leveren 24 uurs herstelgerichte zorg aan bewoners die te maken hebben met zowel verslavings- als psychiatrische problematiek. De woonlocatie ligt in de wijk Wielwijk. In de directe omgeving vind je een klein winkelcentrum, scholen, een moskee en een park.

Hoe ziet de woning er uit?

In het pand wonen 24 bewoners. Je hebt je eigen kamer. Badkamer en toilet worden gedeeld. Verder is er een gezamenlijke keuken en woonkamer, een kelder, personeelskantoor en een medicatieruimte.

Binnen de woonvorm zijn acht kamers met een keuken. Dit zijn kamers voor bewoners die kunnen doorstromen naar zelfstandig wonen. Je kookt dan zelfstandig en krijgt boodschappengeld.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Gezamenlijke ruimte
  • Ov in de buurt
  • Park in de buurt
  • Wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Binnen de beschermde woonvorm wordt een gedoogbeleid gevoerd voor het gebruik van alcohol en drugs. Het eerste doel is het stabiliseren van gebruik en aanleren van een dagstructuur. Vanuit deze basis wordt gewerkt aan de rehabilitatie. Voor de een houdt dit in met gebruik en voor de ander zonder gebruik.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het is van de woonlocatie is Reeweg Zuid 26 in Dordrecht. De woonlocatie ligt in de wijk Wielwijk. In de directe omgeving vind je een klein winkelcentrum, scholen, een moskee en een park.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Antes via: