Paginakop locaties generiek

Woonlocatie Pijnackerstraat

Woonlocatie Pijnackerstraat

Woonlocatie Pijnackerstraat ligt in het hart van het Oude Noorden van Rotterdam. Met in de buurt een bruisende winkelstraat en diverse pleinen en parken. Op de woonlocatie heb je een eigen kamer. De begeleiding is aanwezig van 7:00 uur tot 23:15 uur.

Hoe ziet de locatie er uit?

Op woonlocatie Pijnackerstraat wonen 18 bewoners. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer, de keuken, het washok en het kantoor van de begeleiding. Verder bestaat de locatie uit drie verdiepingen waar slaapkamers en gezamenlijke douches en toiletten zijn. Elke verdieping heeft een stofzuiger.

Voorzieningen

  • 24uurs begeleiding
  • Gezamenlijke ruimte
  • Openbaar Vervoer in de buurt
  • Winkelstraat en gezellige pleintjes in de buurt
  • Gebruik van gratis Wifi

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Om de twee weken heb je de kooktaak. Dit betekent dat je voor de groep kookt en hiervoor boodschappen haalt. Als dit nodig is, kan de begeleiding met je mee gaan en/of je helpen met koken.
Samen eten we in de eetkamer de maaltijd op. Alle bewoners hebben een corvee-taak. In de avond kun je in de woonkamer tv kijken met je medebewoners of een spelletje spelen.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Pijnackerstraat 104-106 in Rotterdam, in het Oude Noorden. De woonlocatie heeft veel karakter. In de buurt zijn gezellige winkels, bloeiende pleintjes en groene singels.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088 358 32 10.